Eмисия новини
от 12.00 часа

Legjislacioni për të punuar nga shtëpia është arkaik

Legjislacioni që prek punën nga distanca është arkaik dhe i pamjaftueshëm, sipas Ilija Krëstev, Kryetar i Bordit të Asociacionit për Inovacione, Shërbimet e Biznesit dhe Teknologji. Para BNR-së ai theksoi, se biznesi u propozonte tri qeverive të..

02.02.22 11:26 |

Investitorët austriakë: Klima e biznesit në Bullgari është inkurajuese

Austria është ndër investitorët kryesorë në Bullgari. 4.6 miliardë euro janë investimet e 350 kompanive austriake. Mbi 20 000 bullgarë punojnë në kompani austriake. Situata ekonomike dhe politike në Bullgari është “inkurajuese” – kështu e..

20.01.22 19:31 |
Lena Borisllavova

Lena Borisllavova: Ne qëndrojmë prapa pozitës së deritanishme për Shkupin dhe një dialogu më konstruktiv

Bullgaria nuk është tërhequr nga pozita e saj për anëtarësimin e Republikës së Maqedonisë së Veriut në BE, por ofron një dialog më konstruktiv dhe efektiv midis Sofjes dhe Shkupit. Këtë e shpjegoi në një konferencë për shtypin Lena Borisllavova,..

15.12.21 17:37 |

Si Raja investoi të gjitha kursimet e saj për të marrë pyllin e ëndërruar

Ajo është 36 vjeç. Pasi mbaroi Gjimnazin Kombëtar të Gjuhëve dhe Kulturave të Lashta në Sofje, vazhdoi arsimin në Niderlandë dhe në Britaninë e Madhe. Ajo jetoi në shumë vende të Evropës, dhe aktualisht punon në Organizatën Ndërkombëtare të Punës në..

07.12.21 14:25 |

Propozojnë heqjen e blerjes së shtetësisë bullgare

Qeveria e përkohshme po propozon ndalimin e marrjes së shtetësisë bullgare në këmbim të investimeve. Kështu shkruhet në Projekt-Amendamentin e Ligjit të Shtetësisë Bullgare. Parashikohet heqja e neneve 12 “a” dhe 14 “a” për blerjen e një pasaporte..

26.10.21 11:19 |

Bullgaria duhet të rimendojë modelin për tërheqjen e investitorëve të huaj

Një sondazh i Institutit Zviceran për Zhvillimin e Menaxhimit e rendit Bullgarinë në vendin e 53-të nga 64 shtete gjithsej për sa i përket prosperitetit të saj. Kjo përbën një rënie me 5 pozita në krahasim me tri vitet e kaluara, kur shteti ynë..

12.10.21 07:15 |