Eмисия новини
от 15.00 часа

Dialogu midis artit dhe pushtetit në Bullgari në vitet 70-të të shekullit XX

“Njerëzimi është aq i njëjtë në çdo kohën sa që historia nuk na informon për ndonjë gjë të re ose të çuditshme në këtë moment. Ndryshojnë vetëm normat morale dhe etike” – me këtë citat të Davide Hume nga “Studimi i njohurive njerëzore” (1738)..

12.06.21 10:25 |
Borisllav Mihajllov

Kandidatura e Berbatovit provokoi Presidentin e Bashkimit Bullgar të Futbollit të tërheqë dorëheqjen

Pasi golashënuesi kryesor ​​kombëtar Dimitër Berbatov njoftoi dje në një konferencë shtypi se po kandidonte për President të Bashkimit Bullgar të Futbollit, Presidenti Borisllav Mihajllov tërhoqi dorëheqjen e paraqitur në tetor 2019 dhe njoftoi..

28.04.21 17:19 |

Njerëz të njohur nuk gjetën vend në organin drejtues të Partisë Socialiste Bullgare

Zëri i opozitës së brendshme në Partinë Socialiste Bullgare do të dëgjohet më pak pasi socialistë të afirmuar nuk gjetën vend në Këshillin Kombëtar të partisë. Kjo u bë e qartë gjatë kongresit të 50 të partisë, në të cilin u shpallën rezultatet e..

27.09.20 15:04 |

Partia Socialiste Bullgare është gati me plan alternativ të qeverisjes

“Partia Socialiste Bullgare do të punojë që të bëhet forca e parë politike. Tashmë partia disponon plan alternativ për qeverisjen e Bullgarisë.” Këtë e tha liderja e partisë Kornelija Ninova para kongresit të 50-të jubilar. 793 delegatë u mblodhën..

26.09.20 13:37 |

Partia Socialiste Bullgare kërkon hetim të marrëveshjes me Bankën e Parë të Investimeve

Partia Socialiste Bullgare (BSP) në opozitë kërkon që të krijohet një Komision i përkohshëm pranë Parlamentit për shkak të marrëveshjes mes Bankës Bullgare për Zhvillim dhe Bankës së Parë të Investimeve. Vendimi u mor në mbledhjen në..

14.06.20 12:03 |

Socialistet do të zgjedhin lider të ri më 12 shtator

Shumica në Këshillin Kombëtar të Partisë Socialiste Bullgare (BSP) vendosi që zgjedhjet e drejtpërdrejta për kryetar të partisë të zhvillohen më 12 shtator, ndërsa balotazhi eventual – më 19 shtator. Disa ditë më vonë – më 26 dhe 27 shtator do të..

13.06.20 16:15 |
Всички новини: днес | вчера