Eмисия новини
от 09.00 часа
Atanas Sllavov

Një kryeprokuror të ri do ta kemi sa më parë në verë

Zgjedhjet për një kryeprokuror të rregullt mund të mbahen në fillim të verës së ardhshme, tha për BNT ministri i drejtësisë Atanas Sllavov. Sipas tij, e vetmja mundësi që kjo të ndodhë më shpejt është që Ligji për Gjyqësorin të miratohet brenda një..

10.11.23 10:11 |
 Ivan Geshev

Ish prokurori i përgjithshëm regjistroi lëvizjen “Drejtësia për Bullgarinë”

Ish prokurori i përgjithshëm Ivan Geshev njoftoi se lëvizja e tij civile “Drejtësia për Bullgarinë” tashmë u regjistrua. “Jam i vendosur të përmbush pritshmëritë e të gjithë atyre që më mbështesin, do të punoj për një jetë dinjitoze për çdo qytetar..

10.07.23 17:49 |

Ish prokurori i përgjithshëm Ivan Geshev krijoi një lëvizje civile

“Drejtësia për Bullgarinë” është lëvizja më e re civile e shfaqur në skenën politike. Krijimin e saj e bëri të ditur personalisht ish prokurori i përgjithshëm Ivan Geshev , në një transmetim të drejtpërdrejtë në Facebook. Tani për tani nuk është..

06.07.23 07:15 |
Atanas Sllavov

Do të apelojnë në Gjykatën e Lartë zgjedhjen e ushtruesit të detyrës së prokurorit të përgjithshëm

Ministri i drejtësisë Atanas Sllavov tha se më 30 qershor do të paraqesë ankesë në Gjykatën Supreme Administrative kundër zgjedhjes së Borisllav Sarafov ushtrues detyre të rokurorit të përgjithshëm. Sipas Sllavov, procedura për zgjedhjen e..

29.06.23 12:57 |

Këshilli i Lartë Gjyqësor liroi zëvendësit e prokurorit të përgjithshëm Ivan Geshev

Kolegjiumi i Prokurorisë i Këshillit të Lartë Gjyqësor liroi zëvendësit e ish-prokurorit të shtetit Ivan Geshev. Kjo u bë me propozim të ushtruesit të detyrës së prokurorit  të përgjithshëm Borisllav Sarafov. Funksionin e të shkarkuarve Krasimira..

19.06.23 15:46 |
Hristo Ivanov

“Bullgaria Demokratike” është në mëdyshje për eliminimin e postit të “kryeprokurorit”

“Bullgaria Demokratike”, e cila është pjesë e koalicionit qeverisës, nuk qëndron më pas idesë së heqjes së figurës së prokurorit të përgjithshëm, megjithëse kjo çështje është diskutuar me grupin parlamentar të DPS-së, tha bashkëkryetari i saj Hristo..

14.06.23 16:01 |
Ivan Geshev

Prokurori i përgjithshëm do të komentojë largimin e tij nga posti pasi të kthehet në Bullgari

Diskutuam çështje të rëndësishme si shteti i drejtësisë dhe sundimi i ligjit, tha prokurori i përgjithshëm Ivan Geshev pas dëgjimit të tij në Parlamentin Evropian në Strasburg. Në Grupin e Monitorimit të Demokracisë, u diskutuan çështje si shteti i..

13.06.23 12:35 |
Kirill Petkov

Udhëheqësi i “Po e vazhdojmë ndryshimin” dëshiron që të mos ketë prokuror të përgjithshëm

Largimi i prokurorit të përgjithshëm është një hap i mirë, por reformat institucionale duhet të vazhdojnë. Nga “Po e vazhdojmë ndryshimin”, shpresojmë që të mos ketë kryeprokuror të ardhshëm, tha për “Nova Tv” bashkëkryetari i partisë Kirill Petkov...

13.06.23 11:19 |
Daniella Masheva

Detyrat e prokurorit të përgjithshëm do të plotësojë Daniella Masheva

Zëvendësprokurorja e përgjithshme Daniella Masheva do të zëvendësojë prokurorin e përgjithshëm ndërsa Ivan Geshev ndodhet në Strasburg. Përpara se Këshilli i Lartë Gjyqësor të shkarkonte Geshevin nga detyrat, Prokuroria e Apelit të Sofjes rifilloi..

13.06.23 09:09 |
Ivan Geshev

Këshilli i Lartë Gjyqësor shkarkoi nga posti i prokurorit të përgjithshëm Ivan Geshev

Me 16 vota “pro” dhe 4 vota “kundër”, Plenumi i Këshillit të Lartë Gjyqësor vendosi shkarkimin e parakohshëm të Ivan Geshev nga posti i prokurorit të përgjithshëm të Bullgarisë. Propozim për këtë e bënë katër prej anëtarëve të Kolegjit të..

12.06.23 20:32 |
Всички новини: днес | вчера

Горещи теми

Войната в Украйна