Eмисия новини
от 09.00 часа

Jova Jordanova: Kur njeriu i zhvillon idetë e veta, ai nuk ndihet i lodhur

Jova Jordanova është ndër të paktët që kanë përjetuar lumturinë e zbulimit të diçkaje me të vërtetë të re, duke bërë ndryshime në rregullat e vendosura dhe duke i lëvizur përpara njohuritë dhe përvojën njerëzore. Kjo është metodologjia e saj në..

28.04.21 07:15 |

Talenti i gjithanshëm i Rosen Karamfillov – për krijimtarinë dhe pandeminë

Poet, shkrimtar, artist, muzikant - një person i gjithanshëm që ruan me xhelozi spontanitetin e vet - Rosen Karamfillov përdor secilin prej talenteve të tij për të përcjellë një mesazh të caktuar, si dhe për të shëruar shpirtin njerëzor. Biseda me të..

14.04.21 07:15 |

Qeveria po alokon më shumë se 2 milion euro për muzikantët e pavarur

Gati 1000 muzikantë do të marrin rreth 2000 euro ndihmë të njëherëshme, njoftoi BTA, duke cituar Kryeministrin Bojko Borisov. Në profilin e tij në Facebook, Kryeministri theksoi se kompensimi jepet për periudhën e pandemisë, në të cilën industria e..

06.03.21 17:29 |

Muzikantët kërkuan mbështetje në kushtet e pandemisë

Dhjetëra muzikantë të pavarur, duke përfshirë një numër emrash të njohur, i dërguan një letër të hapur Kryeministrit Bojko Borisov me kërkesë që të zhvillohet një mekanizëm i përshtatshëm për t'i ndihmuar ata në kontekstin e krizës së koronvirusit...

05.03.21 18:12 |

Shkrimtarja Jana Borisova krijoi “romanin e hapur” - i pari dhe i vetmi i këtij lloji

Veprat e Jana Borisovës vihen në skenë dhe lexohen në Belgjikë, Francë, Serbi, Rusi, Argjentinë, ShBA-në, Itali, Gjermani. Në vitin 2008 Ministria e Kulturës së Francës bashkë me Тheatre Odeon dhe Avignon Theatre Festival  e zgjodhën përfaqësuese të..

11.12.20 07:05 |

Nedjallko Nedjallkov: Përmes fyellit lidhem me veten time dhe me universin

Nedjallko Nedjallkov, i cili që prej kohe nuk është vetëm fyelltar tradicional,interpreton muzikë të stileve dhe zhanreve më të ndryshme-nga ekzekutimet e lashta popullore, përmes muzikës së Rilindjes, Barokut dhe Klasicizmit, deri tek xhazi dhe asaj që..

03.12.20 06:20 |

1 tetori - festa profesionale e këngëtarëve dhe muzikantëve bullgarë

Dita Ndërkombëtare e Muzikës 1 tetor u themelua nga UNESKO-ja në vitin 1973. Për herë të parë ajo u shënua në vitin 1975 me iniciativë të violinistit të njohur Yehudi Menuhin, i cili në atë kohë ishte presidenti i Këshillit Ndërkombëtar të Muzikës..

01.10.20 05:25 |

Elena Koleva dhe Pllamen Karadonev - pedagogë në Berklee College of Music

Elena Koleva dhe Pllamen Karadonev janë bullgarët e parë - pedagogë në fakultetet e pianos dhe të kënduarit në Berklee College of Music. Ata largohen nga Bullgaria përpara 19 vjetëve që të mësojnë xhaz në Shtetet e Bashkuara. Ëndrra e tyre është që..

31.05.20 07:25 |
Andrej Haxhivasilev

Sofja në një klip muzikor për jetën në kushtet e pandemisë së koronavirusit

12 muzikantë dhe 21 kineastë nga mbarë bota krijuan një klip muzikor për jetën në kushtet e pandemisë. Regjisori bullgar Andrej Haxhivasilev u përfshi me fotografi të Sofjes nga ajri. Projekti me emrin “Pauzë” paraqes jetën në 18 qytete të mëdha të..

12.05.20 12:20 |

Violinisti Vasko Vasillev: “Nuk ka ndonjë vend më të bukur se sa Bullgaria”

Violinisti Vasko Vasillev është ndër muzikantët, që kanë popullaritet në mbarë botën. Ai është koncertmjeshtri më i ri në historinë e Operës Mbretërore “Kovënt Gardën” në Londër. Kur zuri vendin e mjeshtrit violinist në këtë orkestër ishte mezi 20..

19.04.15 09:45 |
Всички новини: днес | вчера

Горещи теми

Войната в Украйна