Programi i ditës
Radioja Kombëtare Bullgare © 2022 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Asen Vasilev: Është e domosdoshme një skemë e balancuar në ndihmë të biznesit për koston e lartë të energjisë elektrike

Asen Vasilev
Foto: BGNES

Skema për mbështetjen e biznesit për shkak të çmimeve të larta të energjisë elektrike duhet të jetë e balancuar, tha zëvendëskryeministri Asen Vasilev në mbledhjen e komisioneve parlamentare për financat dhe për energjetikën. Sipas tij, nuk është e mundur që shteti të marrë përsipër rrezikun e plotë të biznesit në sektorin e energjisë elektrike. “Situata dramatike vjen jo aq nga rritja e konsumit apo më pak oferta në tregun bullgar, por nga lidhja e tregut bullgar me tregjet ndërkombëtare dhe niveli jashtëzakonisht i lartë i eksportit, që rrit çmimet”, theksoi ministri. Ministria e Financave ka siguruar gjithsej 860 milionë leva fonde buxhetore për mbështetje shtesë të biznesit në periudhën dhjetor-mars.


Më shumë nga rubrika

Këshilli Trepalësh mbështeti aplikimin e produktit pensionist pan-evropian

Këshilli Kombëtar për Bashkëpunimin Trepalësh mbështeti ndryshimet e propozuara në Ligjin e Sigurimeve Shoqërore, me të cilat do të aplikohet produkti i pensioneve pan-evropiane në Bullgari. Parashtrues i propozimit është Zëvendëskryeministri dhe..

botuar më 22-05-17 4.37.MD
Kristalina Georgieva

Kristalina Georgieva mbështet anëtarësimin e Bullgarisë në eurozonë

Në lidhje me pyetjen nëse Bullgaria duhet apo jo të anëtarësohet në eurozonë, unë do të pyesja nëse ka ndonjëri në Bullgari që dëshiron të bjerë Bordi Monetar, tha Kristalina Georgieva , drejtoreshë e Fondit Monetar Ndërkombëtar. “Deri më..

botuar më 22-05-17 2.02.MD

Inflacioni vjetor është tashmë 14.4%

Inflacioni mujor në prill është 2.5%, ndërsa çmimet e ushqimeve dhe pijeve joalkoolike janë rritur me 4.5%. Presionin kryesor rritës mbi inflacionin në muajin prill e kanë ushtruar çmimet e veshjeve dhe këpucëve, të cilat janë rritur me 6.4%. Një..

botuar më 22-05-17 11.48.PD