Бялата лястовица

Some Details

Детски празник в "Бялата лястовица"

На един детски празник ще ви заведем в днешното издание на предаването „Бялата лястовица“. И така ще ви срещнем с възпитаниците на Дневния център за деца с увреждания „Калинки“ в шуменското село Васил Друмево. А също и с хората, които ежедневно се..

публикувано на 05.06.19 в 09:00

Високите технологии в помощ на хората с увреждания

Високите технологии в помощ на хората с увреждания. За това ще говорим днес в   „Бялата лястовица“. Как т ехнологичните решения помагат в работата на незрящия масажист Николай Йорданов от Шумен? Кои са приспособленията, които студенти от Русенския..

публикувано на 29.05.19 в 10:18

Плъгин хибрид и приятелски дуел в "Бялата лястовица"

Можете ли да си представите как изглежда високопроходимо, плъгин хибрид средство за придвижване за хора с намалена подвижност? Бъдете с „Бялата лястовица“ днес и ще научите. Ще ви разкажем и за дуела, който организират потребителите на Центъра за..

публикувано на 22.05.19 в 08:59

Победи на смелостта

Как премина деветият Турнир за купата на победителите "Победи на смелостта - Шумен 2019"? Различният турнир, от който всички излизат победители. Като във всяко състезание има отличени и наградени, но шампионът винаги е един – обединяващата обич между..

публикувано на 08.05.19 в 10:01

Деца помагат на деца - в "Бялата лястовица" днес

„Когато човек е здрав и печели, лесно помага на децата си, но когато се разболее, е трудно да поиска пари“ – думите са на Невим Якуб от Друмево, която работи в кметството на Друмево. Наета е по специална програма, насочена към хора със специфични..

публикувано на 24.04.19 в 08:48
бяла лястовица

По-различните светове в "Бялата лястовица" днес

Представете си, че сте родени в дале-е-ечна страна? Но не коя да е, а Сладоледия! Там и улиците, и къщите, и училището, и дори болницата са направени от сладолед. И в тази сладка страна живее Ментолчо. С него ще се запознаем в днешното издание на..

публикувано на 17.04.19 в 10:02

"Бялата лястовица" на 10 април - законите за хората с увреждания

В „Бялата лястовица“ акцент ще са новостите в законите за хората с увреждания. От началото на април започна приемът на заявления за извършване на индивидуалната оценка на потребностите на хората с увреждания. Какво представлява формулярът, как се..

публикувано на 10.04.19 в 09:10

Поход срещу диабета

Българи се опитват да променят света. С грижа и знание те работят за да го направят по-добър за хората с увреждания. Поход срещу диабета в България и Румъния поведе Лайънс клуб Видин. Млада жена създаде музикална школа за аутисти в Лондон. За вярата..

публикувано на 02.04.19 в 16:25

"Бялата лястовица" на 27 март

В „Бялата лястовица“ на 27 март очаквайте срещи с хора, избрали професия, чрез която да помагат. Ще разговаряме с гл. ас. д-р Теодора Игнатова. Тя е кандидат майстор на спорта (тренирала е художествена гимнастика), работила е като треньор, както учител,..

публикувано на 27.03.19 в 09:03

За кучетата водачи - в "Бялата лястовица"

Как ученици от Шумен, Нови пазар, Търговище, Разград и други градове от цялата страна, подкрепиха Фондация „Очи на четири лапи“ и тяхното училище за кучета водачи и асистенти. Това ще ви разкажем в „Бялата лястовица“ днес. Ще ви срещнем и с..

публикувано на 20.03.19 в 08:53