Бялата лястовица

Some Details

Очните болести - в "Бялата лястовица" на 30 октомври

Есента ли е сезонът, който е най-подходящ, за да бъдат направени очните операции за старческо перде. Това ще разберете в предаването „Бялата лястовица“ на Радио Шумен днес. Ще ви срещнем и с незрящите хора от Шумен, които решиха да предизвикат..

публикувано на 30.10.19 в 08:36
лабрадор кученце куче

Как кучетата спасяват живот само с носа си?

Как кучетата могат да спасят живот само с носа си?За   първите 2 такива кучета ще Ви разкажем в днешното предаване на Радио Шумен „Бялата лястовица“. Ще ви срещнем и с единствения в България сляп барабанист. Дни преди Изборите ще припомним как..

публикувано на 23.10.19 в 09:59

Вдъхновяващи срещи в Бялата лястовица на 9 октомври

Възстановиха ли лечебната физкултура в Търговище? Как едно социално заведение в малко населено място се превърна в социален център за цялата общност? Това ще чуем в Бялата лястовица на Радио Шумен днес. Очаквайте и вдъхновяваща среща със стария ни приятел..

публикувано на 09.10.19 в 10:00

За духът и волята в "Бялата лястовица"

Кога духът е воля? Как една книга отправя внушително послание към цялото общество и с какво помага на хора с различни увреждания, но с успешни кариери? Какво е нужно, за да продължи напред човек без зрение и кога можем да кажем, че голямата битка..

публикувано на 02.10.19 в 10:08

Спортът за хората с увреждания

За възможностите хората с увреждания да упражняват спорт ще си говорим в днешното издание на предаването на радио Шумен „Бялата лястовица“. Как трябва да става приобщаването към различните активности и какви състезания са подготвили в Спортния клуб за..

публикувано на 25.09.19 в 09:10

"Бялата лястовица" на 18 септември - да влезем в обувките на различния

В „Бялата лястовица“ ще ви срещнем със Силвена Христова и Красимир Ламбов, родители на дете с Даун и основатели на Фондацията „Живот със синдром на Даун“. Те двамата бяха част от инициативата „Шумен бяга“, провела се в края на миналата седмица. Ще чуете..

публикувано на 17.09.19 в 17:02

Библиотекари с добри сърца - в "Бялата лястовица"

Започна кандидатстването по Националната програма за достъпна жилищна среда и лична мобилност. Сроковете са кратки, неяснотите и въпросите – много. Ще се опитаме да отговорим на част от тях в предаването „Бялата лястовица“ на 11 септември. Ще ви..

публикувано на 11.09.19 в 09:06

"Очите" на смартфона

Как да виждаш през смартфона си? В последното преди лятото издание на „Бялата  лястовица“ повече за това - как хората със зрителни увреждания могат да разпознават лица или текстове от различни повърхности с помощта на новите технологии. Кой е..

публикувано на 26.06.19 в 09:19

"Бялата лястовица" на 19 юни - три истории за човечност

Помните ли малкия Калоян Казаков от Шумен? В предаването „Бялата лястовица“ тази сряда ще разберете какво се случи и промени през последните три години, в които майката на Коки Наталия Казакова призова за помощ. Калоян продължава терапиите и вече..

публикувано на 18.06.19 в 14:51

На море с Бялата лястовица

Добро настроение предлагаме в Бялата лястовица днес. Лятото е сезонът за пътувания, туризъм, спорт, хобита на открито. За тези неща ще говорим с хората от Центъра за социална интеграция и рехабилитация за хора със зрителни увреждания в Шумен и..

публикувано на 12.06.19 в 10:07