Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Никой не иска "Химко" дори за 7 милиона лева по-малко

Снимка: БГНЕС

Нито един кандидат-купувач не се яви на търга за продажбата на активите на фалиралия торов завод "Химко" във Враца. 

Обявената начална цена беше близо 23 милиона лева, а стъпката за наддаване един милион лева. Цената на химическия комбинат падна с близо 7 милиона лева от пролетта на миналата година. Тогава въпреки обявеното намерение от енергийното министерство да рестартира торовия завод, също не се яви нито един купувач. 

Синдикът на фалиралото дружество Росица Томова отказа да оповести какви активи и на каква стойност са продадени към момента. Тя обяви, че кредиторите на комбината, най-големите сред които са "Булгаргаз" и НЕК, ще решат кога и по какъв начин ще се проведе следващият търг.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Стойнев: Държавата ще участва в следващия търг за "Химко"

Държавата ще участва в следващия търг за придобиването на "Химко" - Враца, заяви на парламентарния контрол министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев . Той коментира, че от възстановяването на работата на химическия комбинат ще има социални..

публикувано на 04.04.14 в 15:07

Не се появиха желаещи да купят "Химко"

Нямаше купувачи на търга за активите на врачанския завод "Химко". На следващата продажба цената на фалиралия торов завод ще бъде намалена с 20 на сто.  В края на търга за продажбата на активите в цялост, синдикът Росица Томова заяви: Не се явиха..

публикувано на 19.03.14 в 17:29

Търг за активите на "Химко" ще се проведе във Враца

Във Враца ще се проведе търг с тайно наддаване за активите на обявения в несъстоятелност торов завод "Химко".  Обявената тръжна цена е близо 29 милиона лева. Тя е определена от лицензирани оценители като справедлива пазарна стойност на комбината. Заводът..

публикувано на 19.03.14 в 07:33

Ще възкръсне ли "Химко"

Ще възкръсне ли "Химко" и реалистичен ли е моделът за реиндустриализация, който възнамеряват да приложат управляващите с осигуряването на 50 милиона лева за това? В пряко включване от Враца чухме две мнения - на Маргарит Маждраков и Кирил Петков..

публикувано на 04.12.13 в 15:04

Орешарски посочи като приоритет за развитието на Враца възстановяването на завод "Химко"

Възстановяването на част от производството на торовия завод "Химко" е приоритет за развитието на област Враца. Това намерение на областната управа получи подкрепата на министър-председателя Пламен Орешарски при посещението му във Враца. Сред..

публикувано на 28.09.13 в 08:27

Врачански съд отново гледа делото за несъстоятелност на "Химко"

Окръжният съд във Враца ще гледа за пореден път делото за несъстоятелността на торовия завод "Химко". Процедурата беше подновена заради неспазване на оздравителния план, на стойност 85 милиона лева. Производството по обявяване на врачанския торов..

публикувано на 14.06.11 в 05:25