Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Вода и хляб в програма "Днес"

Снимка: архив

В сряда, 8 януари, от 13 до 17 часа, с програма "Днес" на Радио Шумен можете да проследите:

- Как синдикатите гледат на предложението позволеният от закона извънреден труд да се увеличи от 150 на 300 часа следи Стоян Стоянов;

- Ще поскъпне ли хлябът след повишаване на цената на водата в някои области и въвеждането на тол таксите търси Айше Лятиф;

- Заради безводие, продължило от Коледа до днес, на протест излязоха жители на смядовското село Риш. Миглена Стоянова проследи исканията им и реакциите на властта към протеста;

- Курс по спелеология за деца и младежи се организира в Русе. Теоретични и практически занятия са от полза за ориентиране, придвижване и изследване на пещерите, коментира Сашо Попов от спелео клуб "Приста".

Водещ на предаването е Антоний Димов. Музикални редактори са Розалина Райчева и Драгомир Симеонов.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Очакваме ви в "Денят на совите"

Все повече историци у нас се обявяват за това годишнината от гибелта на Левски да се отбелязва на 18-ти, а не на 19-ти февруари. До объркването се е стигнало заради техническа грешка при преминаването от Юлианския към Григорианския календар. Как Васил Левски продължава да бъде част от ежедневието ни? Това ще ви попитаме в първата част от срещата..

публикувано на 18.02.20 в 18:59

Сряда сутрин в "Оттука започва денят"

Техническа грешка при преминаването от Юлианския към Григорианския календар е причината все още годишнините от обесванатето на Васил Левски да се отбелязват на 19, а не на 18 февруари – в утрото на 19 февруари в „Оттука започва денят“ ще говорим още за датата, но ще чуете и за представените нови документи от Националния музей „Васил Левски“ в..

публикувано на 18.02.20 в 14:58

С програма „Днес“ в следобеда на 18 февруари

Защо днес е неучебен ден за учениците от шуменската Професионална гимназия „Асен Златаров“? Ще купи ли малоазийска фирма летището край Русе? Кои са най-силните училищни отбори по волейбол в Шумен? Какви картини ще бъдат подредени в тематичната изложба „Зима” от силистренските художници?  Отговор на тези въпроси чуйте в програма „Днес“. Тя започва минути..

публикувано на 18.02.20 в 12:07

За застраховките в "Часът на репортера"

Застрахователната култура на българина-това е темата в днешното издание на „Часът на репортера“ по Радио Шумен. Защо трудно сключваме доброволни застраховки и предимно финансовите причини ли стоят в основата. В предаването ще говорим за капаните, които има, но можем да избегнем, когато си правим застраховка „Живот“ при тегленето на потребителски или..

публикувано на 18.02.20 в 08:59

Раждаме ли се добри?

Или се учим да правим добро? Ще продължим тази тема от 17-ти февруари и във вечерното предаване на Радио Шумен. Между 21,00 и полунощ този понеделник ще говорим най-вече за доброто, което правим и за добрините, които ни правят, както и за щастието. Как да направим живота си по-спокоен и по-одухотворен? На този въпрос ще отговорим в късната рубрика на..

публикувано на 17.02.20 в 19:53

Вторник сутрин в "Оттука започва денят"

Предстои цялостен ремонт на жп гарата в Шумен и съоръженията около нея. Кога се очаква стартират ремонтните дейности и какво ще включват те, ще чуете в „Оттука започва денят“ по радио Шумен на 18 февруари. В акушеро-гинекологичното отделение на шуменската болница пък създадоха библиотека за пациенти. За интересната инициатива ще ви разкажем в..

публикувано на 17.02.20 в 17:29

За тайните в "Денят на совите"

Помните култовата реплика от филма „Дами канят“: „ На доктор всичко се показва , а на съпруг нищо не се казва “. В неделя вечер в "Денят на совите" ще ви питаме - Какво не бива да споделяме с половинката си? Въобще допустимо ли е да има тайни в една връзка или в брака, и какви? В късната рубрика и днес ще чуете интересна история,..

публикувано на 16.02.20 в 18:52