MË E RËNDËSISHMJA PËR KORONAVIRUSIN

Këtu do të gjeni informacion për përhapjen e koronavirusit dhe masat që ndërmerren në Bullgari në luftimin e infeksionit COVID-19 që u regjistrua për herë të parë më 31 dhjetor 2019 në qytetin Vuhan të Kinës. Mund të lexoni gjithashtu këshilla të dobishme të ekspertëve dhe të mësoni më shumë për mirësinë dhe mëshirën njerëzore.


Njerëzit e konfirmuar me COVID-19 në Bullgari tashmë janë 313, 4 janë të vdekurit

Rastet e regjistruara të koronavirusit në Bullgari në orën 8.00 më 28 mars janë 313 . Këtë e njoftoi shefi i Shtabit operativ për kundërvënien e COVID-19 prof. Vencisllav Mutafçijski. Ratste e reja për 24 orët e fundit është 37. Të infektuarit në..

botuar më 20-03-28 10.03.PD

Karantina e koronavirusit ndryshoi vlerat

Më 13 mars Bullgaria shpalli gjendje të jashtëzakonshme për shkak të kërcënimit nga shpërndarja e shpejtë e koronavirusit. Një pjesë nga punëdhënësit, të cilët kishin mundësi, rregulluan ritmin e veprimtarisë së tyre dhe organizuan për nëpunësit e vet..

rinovuar më 20-03-28 9.30.PD

Gjermania do që të blejë nga Bullgaria veshje mbrojtëse

Pandemia COVID-19 është një sfidë pa precedent. Përballimi i saj në BE është i pamundur pa koordinimin e përpjekjeve, tha Kryeministri Bojko Borisov në një bisedë telefonike me kancelaren e Gjermanisë Angela Merkel. Të dy shqyrtuan masat për..

botuar më 20-03-27 8.03.MD

COVID-19 në Bullgari: Dita e 20

17 raste të reja të COVID-19 në Bullgari 17 janë rastet e reja të koronavirusit në Bullgari. Kështu numri i tyre i përgjithshëm bëhet 293, bëri të ditur shefi i Shtabit Operativ Kombëtar gjen. Vencisllav Mutafçijski. Në spitale ka 8 pacientë në..

botuar më 20-03-27 7.49.MD

Biznesi dhe sindikatat kërkojnë akoma kompensime për shkak të COVID-19

Këshilli për bashkëpunim trepalësh shqyrtoi në një online-mbledhje ofertat e qeverisë për kompensime të biznesit për shkak të COVID-19. Epidemia preku shumë sektorë, si hotelet, restorantet, industria përpunuese, transporti, ndërtimi, kultura, sporti,..

botuar më 20-03-27 6.20.MD

293 janë rastet e COVID-19 në Bullgari

17 janë rastet e reja të koronavirusit në Bullgari. Kështu numri i tyre i përgjithshëm bëhet 293 , bëri të ditur Shtabi Operativ Kombëtare. 13 prej rasteve të reja janë regjistruar në Sofje, ka nja një përkatësisht në Plovdiv, Pazarxhik, Varna dhe..

botuar më 20-03-27 5.48.MD
Ministrja Ekaterina Zaharieva

Bullgaria evakuoi shtetas të BE-së nga India

Bulgaria evakuoi 39 bullgarë, 9 rumunë dhe 2 hungarezë nga India. Fluturimi i aviokompanisë BHR Nga Delhi është pjesë e sistemit mbarevropian të evakuimit. Ministrja e Punëve të Jashtme Ekaterina Zaharieva e falënderoi homologun e vet indian..

botuar më 20-03-27 5.33.MD
Ministri i Kulturës Boill Banov

Artistët e pavarur në Bullgari kërkojnë ndihmë

Ministri i Kulturës Boill Banov duhet të bindë qeverinë për të livruar mjete për shpëtimin e sektorit të pavarur të kulturës dhe artit. Rreth këtij qëndrimi u bashkuan pjesëmarrësit në online takimin e sektorit me Ministrin. Në forum mori pjesë dhe një..

botuar më 20-03-27 5.12.MD

“Brainstorm” bullgar gjatë fundjavës kundër COVID-19

Ministria e Punës dhe Politikës Sociale përkrah një “hackathon” 48 orësh për përpunimin e ideve dhe projekteve për përballimin e pasojave ekonomike të COVID-19 në Bullgari. Forumi do të zhvillohet gjatë fundjavës. Organizatori është Power of BG, i cili..

botuar më 20-03-27 3.50.MD

Një korporatë kineze e furnizon Bullgarinë me mjete mbrojtëse dhe aparaturë mjekësore

Në një mbledhje të jashtëzakonshme qeveria bullgare miratoi kontratën me Korporatën Kombëtare Farmaceutike Kineze për tregti të jashtme për furnizim të mjeteve personale mbrojtëse dhe të aparaturës mjekësore. Me mjetet e Programit Operativ “Regjione në..

botuar më 20-03-27 2.26.MD