Radioja Kombëtare Bullgare © 2021 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Takimet e së dielës

Kisha “Shën Petka”
Foto: bg.wikipedia.org

Në edicionin e sotëm të rubrikës “Takimet e së dielës” ju takojmë me një kryetar bashkie, i cili është i denjë për Librin e Rekordeve të Ginesit. Ky është Bojko Perjanski – kryetari i bashkisë së fshatit Tavaliçevo të rrethit të Kjustendilit (Bullgari Perëndimore) në vazhdim të 30 viteve. Ai është autor gjithashtu i disa librave interesantë. Në vazhdim të rubrikës ju ofrojmë dhe një shëtitje të këndshme në të kaluarën dhe të tanishmen e Tavaliçevos, i cili ndodhet në një rajon plot shumë monumente arkeologjike.

Më shumë nga rubrika

Violeta Egan dhe Nicole Gancheva Contreras  para bustit të Sirak Skitnik në Radion Kombëtare Bullgare

Bullgaria si një “destinacion veror” për fëmijët bullgarë të lindur jashtë shtetit

Për shumë fëmijë bullgarë të lindur jashtë shtetit që prej vitesh Bullgaria është e kthyer në një “destinacion veror”. Ata e frekuentojnë atdheun e prindërve kryesisht gjatë verës, në kohën e pushimeve. Violeta Egan dhe Nicole Gancheva Contreras..

botuar më 21-08-05 1.49.MD

Po ulet numri i njerëzve që dëshirojnë të votojnë po të ketë zgjedhje të treta parlamentare në vend

Partia e Sllavi Trifonovit "Ka një popull të tillë" (ITN) po rrit elektoratin e saj kundejt koalicionit GERB - SDS, sipas sondazhit të fundit të “Market Links” të porositur nga bTV. Sondazhi u zhvillua në periudhën midis 21-28 korrikut. Në rast të..

botuar më 21-08-05 11.10.PD

Të vaksinuarit apo të shëruarit – kush ka imunitet më të fortë?

Është vështirë të gjeni punonjës mjekësorë, të cilët janë kundër vaksinimit. Megjithatë, kur vaksinimi "me çdo kusht" është në kundërshtim me rregullin bazë "mbi të gjitha nuk dëmton", situata ndryshon. Për momentin, bota po flet përsëri për një..

botuar më 21-08-05 9.45.PD