Radioja Kombëtare Bullgare © 2020 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Para ekstradimit të të dyshuarit për vrasjen e gazetares, Gjermania kërkon informacion për gjendjen e burgjeve në Bullgari

Откриване на начално у-ще във Варненския затвор
Foto: Veselina Bozhinova

Autoritetet bullgare duhet t’i përgjigjen anketës së Prokurorisë gjermane për këtë në se burgjet tek ne plotësojnë standardet minimale evropiane. Vetëm atëherë do të shpallet vendimi për ekstradimin e Severin Krasimirovit, i cili është i dyshuari për përdhunimin dhe vrasjen e gazetares Viktoria Marinova. Këtë e kanë deklaruar nga Prokuroria gjermane para gazetës bullgare “24 orë”. Për marrjen e vendimit përfundimtar Gjermania pret nga institucionet bullgare pohim për këtë se burgjet tek ne u përgjigjen kritereve evropiane për madhësinë minimale të qelisë, për kushtet në të etj.

Severin ka dhënë informacion për këtë rast para Gjykatës. Ka rënë dakord për procedurë të lehtësuar për kthimin e tij sa më parë në Bullgari. Kur mblidhen të gjitha dokumentet e domosdoshme ai do të kthehet në vendin tonë brenda 10 ditëve.


Më shumë nga rubrika

Masa të jashtëzakonshme gjatë kremtimit të Pashkëve për shkak të Covid-19

Shërbesat në Pashkët do të zhvillohen jashtë kishave. Priftërinjtë do të mbajnë mjete mbrojtjes personale. “ U bëj thirrje bullgarëve që të mos shkojnë tani në kishë. Le të shkojnë atje vetëm ata, të cilët kanë nevojë jashtëzakonisht të madhe për të..

botuar më 20-04-09 2.37.MD

¾ prej bullgarëve miratojnë veprimet e autoriteve në situatën e krizës

77% prej bullgarëve mendojnë se qeveria e menaxhon mirë krizën me Covid-19. Mendim të kundërt kanë 22%, tregojnë të dhënat e mbledhura nga “Gallup International” më 6 dhe 7 prill. Para një muaji 60% prej të anketuarve ishin të mendimit se qeveria punon..

botuar më 20-04-09 2.23.MD

20 tonë perime janë sekuestruar për shkak të pesticideve

Agjencia bullgare për sigurinë e ushqimeve ndaloi shitjen në rrjetin tregtar të 20 tonëve perime me sasi të palejuar të pesticideve në to. Produktet janë importuar nga vende, të cilat nuk janë anëtare të BE-së. Janë sekuestruar 17 tonë lakër dhe mbi 4..

botuar më 20-04-09 1.57.MD