Radioja Kombëtare Bullgare © 2021 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Po vazhdojnë konsultimet tek presidenti për zgjedhjen e një kryeprokurori të ri

Llozan Panov (majtas) dhe Rumen Radev
Foto: zyra e shtypit e presidentit

Mungesa e kontrollit mbi kryeprokurorin e bën atë personalitetin më të fortë politik në Bullgari, tha kryetari i Gjykatës së Lartë të Kasacionit Llozan Panov në një takim me presidentin Rumen Radev. Të dy kanë shqyrtuar procedurën e ardhshme për zgjedhjen e një kryeprokurori të ri. Ai ka fuqi  t'i ngrejë akuza kujtdo qoftë që dëshiron, atëherë kur ai dëshiron dhe për atë të cilën e dëshiron, komenton magjistrati i lartë. Në ndryshim nga kryeprokurori Sotir Cacarov, i cili tanimë shqyrtoi me udhëheqësin e shtetit  zgjedhjen e zëvendësit të tij, Panov mendon se konsultimet janë filluar në kohën e duhur. Panov ka shpjeguar propozimin e tij për ndryshime kushtetuese, të cilat t'i kufizojnë kompetencat e kryeprokurorit.


Më shumë nga rubrika

“Fletorja Zyrtare” publikoi emrat e deputetëve në Parlamentin e ri

Rezultatet e votimit për Legjislaturën e 45-të Kuvendit Popullor, shpërndarja e mandateve dhe emrat e deputetëve u botuan në numrin e sotëm të “Fletores Zyrtare”. Kjo do të thotë se Presidenti Rumen Radev mund të thërrasë Parlamentin e sapo..

botuar më 21-04-13 9.31.PD

Rastet e vdekjes nga Covid-19 – përsëri mbi 200

3122 raste të reja të koronavirusit janë identifikuar në 24 orët e fundit pas 17 402 testeve të kryera, sipas të dhënave zyrtare. 18% e mostrave kanë rezultuar pozitive. Numri më i lartë i të sapo infektuarve është në Sofje - 758, në Plovdiv - 314,..

botuar më 21-04-13 9.14.PD

Covid-19 në Bullgari: Dita e 401

Bullgaria është ndër vendet që kanë arritur marrëveshje për Covid - pasaportat Bullgaria është ndër 13 vendet - anëtare të BE-së, që arritën marrëveshje mbi 7 kritere, të cilat do të jenë të domosdoshme për aplikimin e certifikatave për të..

botuar më 21-04-12 6.00.MD