Radioja Kombëtare Bullgare © 2021 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Ministri i drejtësisë do të japë dorëheqje në se deri në shtator nuk do të hiqet monitorimin e Bullgarisë

Danaill Kirillov
Foto: BGNES

Ministri i drejtësisë Danaill Kirillov tha, se do të japë dorëheqje, në se Mekanizmi i Bashkëpunimit dhe Kontrollimit të Bullgarisë nuk do të hiqet deri në fund të mandatit të Komisionit Evropian. Ai shpjegoi, se këtë pozitë të vet ai e deklaroi para komisionares evropiane të drejtësisë Vera Jourova pasi shqyrtoi me të projektin e vet për mekanizmin e hetimeve gjyqësore kundër përfaqësuesve të të dy gjykatave supreme dhe të kryeprokurorit. Ministri është i bindur se monitorimi do të hiqet. Ai theksoi se sipas komisionares kemi përparim serioz dhe shans që mekanizmit t’i jepet fund.

Më shumë nga rubrika

Kisha “Shën martiri Dhimitri i Selanikut” në qytetin Vidin

Po restaurojnë kisha me një vlerë të madhe kulturore dhe historike

Mbi 2 milionë euro për restaurimin e kishave dhe të banesave e godinave kishtare me një rëndësi kombëtare dha në mbledhjen e vet të fundit të rregullt qeveria. Afro një çerek nga paratë  jepen për konservimin dhe restaurimin e manastirit të..

botuar më 21-04-17 8.10.PD
Takimi i Georgji Rakovskit me Tiho dhe Tonka Obretenovi në qytetin Ruse

Një ekspozitë digjitale në qytetin Ruse prezanton dokumente shumë pak të njohura për jetën dhe veprimtarinë e Rakovskit

Në lidhje me 200 vjetorin nga lindja e Georgi Rakovskit, ekspozita online në qytetin Ruse prezanton dokumente shumë pak të njohura për jetën dhe veprimtarinë e revolucionarit. Administrata e rrethit në qytetin e Danubit specifikon se ekspozita,..

botuar më 21-04-17 7.15.PD

Covid-19 në Bullgari: Dita e 405

Sot hapën dyer qendrat e mëdha tregtare dhe kazinotë Që nga 16 prilli lejohen vizitat në sallat e lojërave të fatit dhe kazinotë, por me përdorim të maksimum 50% prej kapacitetit të tyre. Hiqen edhe kufizimet për punë të objekteve që..

botuar më 21-04-16 5.47.MD