Bullgaria do të disponojë tetë gjuajtësit amerikanë F-16 pesë vjet pas lidhjes së marrëveshjes

Foto: lockheedmartin.com

Ministria e Mbrojtjes publikoi në sajtin e vet përgjigje të disa pyetjeve të Presidentit lidhur me marrëveshjet për furnizimin e tetë gjuajtësve të rinj F 16 Block 70 për nevojat e Ushtrisë Bullgare me vlerë 1.1 mlrd euro pa TVSH-në me pagim paraprak 100 për qind. Ministria pret që gatishmëria e parë operative e avionëve të arrihet në fund të vitit të pestë pas hyrjes në fuqi të Marrëveshjes. Atëherë do të jetë përfunduar edhe procesi i përgatitjes së ekipit prej pilotëve, inxhinierëve dhe teknikëve. Rikujtohet gjithashtu se marrëveshjet nuk përfshijnë ndërtimin e infrastrukturës së domosdoshme, ndërsa shuma për to do të bëhet e qartë pas zhvillimit të procedurave sipas ligjit për prokurimet publike. Për ciklin e përdorimit të avionëve prej 40-45 vitesh do të lidhen edhe marrëveshje të tjera për furnizime dhe shërbime.

Më shumë nga rubrika

Filluan punimet e rrugës Bilisht – Vernik financuar nga Bullgaria

Ambasadori bullgar në Shqipëri Momçill Rajçevski dhe kryetari i Bashkisë së Devollit të Shqipërisë Eduard Duro bënë gërmimin e parë simbolik të rikonstruktimit të rrugës midis qytetit të Bilishtit dhe fshatit të Vernikut. Projekti është me vlerë 1 125..

botuar më 19-12-13 8.52.MD

Bullgaria kërkon sistem për regjistrim të hershëm të ekstremizmit

Para një forumi ndërkombëtar në Sofje, kushtuar kundërvënies së ekstremizmit, ministri bullgar i punëve të Brendshme Mlladen Marinov tha se nuk ka rrezik për vendin tonë nga terroristët, të cilët kalojnë përmes territorit të vendit tonë, duke u kthyer..

botuar më 19-12-13 7.15.MD
Ambasadori bullgar në Shkup Angell Angellov

Pozita bullgare për gjuhën e Maqedonisë së Veriut është miratuar në Kuvendin Popullor

Pyetjes nëse pozita e shprehur nga Akademia Bullgare e Shkencave se nuk ekziston gjuha maqedonase është ajo zyrtare e vendit tonë, Ambasadori ynë në Shkup Angell Angellov iu përgjigj se kjo është një pozitë e bashkërenduar në Parlamentin bullgar...

botuar më 19-12-13 4.47.MD