Ishulli Shën Anastasia fton për festën e vet më 15 gusht

Foto: anastasia-island.com

Ishulli i vetëm i banueshëm në pjesën bullgare të Detit të Zi - Shën Anastasia afër qytetit Burgas po përgatitet për festën e vet më15 gusht - Fjetja e Hyjlindëses Mari. Festa do të fillojë me pritjen tradicionale në ishull dhe muzikë autentike. Në orën 11 do të sigurohet një prani e kontrolluar deri tek fari i ishullit, që ku hapet një pamje e papërsëritshme nga qyteti Burgas dhe gjiri. Do të luhet dhe vallja tradicionale e ishullit me ansamblin “Stranxha”. Në orën 17:30 vizituesit më të vegjël do të mund të përfshihen  në një aventurë me “Laboratorin e Çuditshëm” dhe eksperimente me ajër, zjarr, erë dhe ujë. Dita festive do të përfundojë me spektaklin koncert “West Side Story - dashuria e Maries dhe Tonit” me pjesëmarrjen e yllit të estradës bullgare Orlin Goranov.


Më shumë nga rubrika

Mbetet ndalimi për shitjen e tokës të huajve në Bullgari

Për shkak të kundërshtimit të organizatave të ndryshme Ministria e Bujqësisë tërhoqi nga parlamenti projekt-ligjin për tokën. Nga Ministria shpjeguan se tekstet do të korrigjohen deri në fund të vitit 2020. Kjo herën e radhës shtyn heqjen e moratoriumit për..

botuar më 19-12-06 7.01.MD

Në treg nuk kishte mish të infektuar pule

U zbuluan 109 tonë mish të infektuar pule nga Polonia, të cilat u konfiskuan, tha ministrja e bujqësisë dhe e ushqimeve Desisllava Taneva. 435 tonë të tjerë nga po ky prodhues u përpunuan në mënyrë termike. Asnjë kilogram nga mishi i ftohtë i pulës nuk hyri..

botuar më 19-12-06 4.49.MD

Bullgaria tërheq gjithnjë e më shumë investime në sektorin IT

Bullgaria, shteti më i varfër në BE, tërheq investime të mëdha të huaja në sferën e teknologjive të informacionit dhe të komunikacionit, shkruan gazeta “Financial Times”. Për katër vjet këto investime u rritën pesë herë, ndërsa sektori llogariti shitje për..

botuar më 19-12-06 4.34.MD