Radioja Kombëtare Bullgare © 2020 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

“Fitch”: Bullgaria mund të pranojë euron gjatë vitit 2023

Foto: arkiv

Bullgaria mund të pranojë euron deri në vitin 2023. Kjo thuhet në raportin e agjencisë për vlerësim “Fiç” (Fitch Ratings). Në dokument rikujtohet se procedura ka filluar gjatë vitit të kaluar, kurse deri në fund të këtij viti pritet vendimi përfundimtar për bashkim ndaj mekanizmit valutor ERM 2, të njohur akoma si dhoma e pritjes e euros. Nga “Fiç” saktësojnë se pranimi i euros në vitin 2023 është i mundur vetëm në qoftë se Bullgaria i kryen të gjitha kriteret - jo vetëm për dhomën e pritjes, por dhe për aderimin e ardhshëm ndaj Eurozonës, njoftoi Televizioni Kombëtar Bullgar.
Më shumë nga rubrika

Covid-19 në Bullgari: Dita e 200

Zgjatën gjendjen e jashtëzakonshme epidemike deri më 30 nëntor “Pandemia nga Covid-19 vazhdon të jetë një gjendje e rëndë jashtëzakonshme lidhur me shëndetin shoqëror në përmasë kombëtare dhe botërore.” Këto janë motivet për   vendimin..

botuar më 20-09-23 6.38.MD

Mesazh i ministrit të jashtëm bullgar në lidhje me përvjetorin e 75-të të OKB-së

Nga ne varet e ardhmja e OKB-së, tha në një video mesazh në lidhje me përvjetorin e 75-të të themelimit të OKB-së zëvendës kryeministrja dhe ministre e jashtme bullgare Ekaterina Zaharieva. Ajo theksoi rolin e OKB-së gjatë këtyre viteve të kaluara si për..

botuar më 20-09-23 6.28.MD
Pllamen Dimitrov

Sindikatat presin zgjerim të ekonomisë gri për shkak të Covid-19

Ekonomia gri në Bullgari në vitin 2019 sipas statistikës kombëtare ishte 21 për qind nga produkti i brendshëm bruto ose 11.5 miliard euro. Këto para janë jashtë sistemit social dhe shëndetësor. Në kushtet e Covid-19 pritet që kjo kuotë të rritet, tha..

botuar më 20-09-23 5.53.MD