Po fillojnë Festat e Arteve Apollonia 2019

Foto: arkiv

Që nga data 29 gusht deri më 7 shtator qyteti detar bullgar Sozopoll është mikpritës i edicionit të 35 të Festave të arteve Apollonia. Fillimin e shfaqjeve do ta vejë sonte ministri i kulturës Boill Banov me inaugurimin e ekspozitave “Bukuria e madhërishme”, e cila paraqet krijime të piktorëve të njohur nga shekulli i kaluar dhe “Trienali i veprave skenike” që tregon afro 500 vepra të autorëve prej  26 shteteve. Programi i festivalit përfshin mbi 70 ngjarje letrare, të pikturimit, muzikore, teatrale, kinematografike dhe ngjarje të tjera.


Më shumë nga rubrika

Pllamen Dimitrov

20% është pjesa e informalitetit në ekonominë bullgare

Midis 12 dhe 13 miliarda euro për vit është xhiroja në sektorin informal tek ne, tregojnë të dhënat e Konfederatës së Sindikatave të Pavarura në Bullgari. Rreth 20% është pjesa e informalitetit në ekonominë bullgare – kryesisht në tregti, bujqësi..

botuar më 19-12-11 11.04.PD

Shënohet rritje në transportin e mallrave në kufirin tonë me Turqinë

Në një takim me përfaqësues të biznesit turk të transportit administratat doganore të Turqisë dhe Bullgarisë raportuan se ka rritje të konsiderueshme të transitit të mallrave në pikat e kontrollit kufitar mes të dyja vendeve. Për më pak se 3 vjet..

botuar më 19-12-11 10.37.PD

Bullgarët nuk janë të kënaqur nga demokracia në Bullgari, por janë të kënaqur nga ajo në BE

55 për qind nga bullgarët nuk janë të kënaqur nga demokracia në Bullgari. Në të njëjtën kohë 59 për qind nga bashkatdhetarët tanë shprehin kënaqësi nga anëtarësimi i vendit në BE. Këtë e tregojnë të dhënat e anketimit të Parlamentit Evropian “Barometër..

botuar më 19-12-10 6.48.MD