Radioja Kombëtare Bullgare © 2020 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Dy vajza bullgare krijuan një këngë për bashkatdhetarët tanë nëpër botë dhe në vendin tonë

Foto: arkiv personal

Desisllava Dinçeva dhe Bogomilla (Milla Bogi) krijuan një këngë për bullgarët, të cilët nisen nëpër botë dhe për ata, të cilët i përcjellin. Qëllimi i këngës “Bashkë” është të arrijë deri tek sa më shumë nga bashkatdhetarët tanë nëpër botë, me emocionin e çastit të fundit përpara ndarjes. Autorja e tekstit, Desi, e cila është 19 vjeçe, tregoi përpara Radios Kombëtare Bullgare se kënga është njëfarë mesazhi ndaj njerëzve, të cilët nisen, që të mund të ruajnë një kujtim të mirë për çastet e lumtura të kaluara në Bullgari.


Më shumë nga rubrika

Cilësia e jetesës në Bullgari është një madhësi relative

Prej viteve Bullgaria “mban” vendet e fundit për nga cilësia e jetës në Bashkimin Evropian. Dhe në qoftë se kishte kohë, në të cilën ne e linim pas vetes Rumaninë, tanimë jemi të fundit në Evropë. Sipas të dhënave të Eurostatit, 54% prej bullgarëve janë..

botuar më 20-08-05 2.48.MD

Në krahasim me BE-në Bullgaria ka një ekonomi relativisht të mirë dhe nivel të ulët të cilësisë së jetesës

“Në indeksin e arritjes 2019” Bullgaria është në vend të 29 me 36 pika. Vendi paraqitet më mirë në kategoritë “Ekonomi” – në vend të 28 me 40 pika dhe në “Administrimi” – gjithashtu në vend të 28 me 28 pika. Më keq jemi paraqitur në kategorinë..

botuar më 20-08-04 10.45.PD
Muzeu i Shkencave Natyrore

Muzeu i Shkencave Natyrore ofron shëtitje 3D nëpër arkivat e tij

Muzeu i Shkencave Natyrore pranë Akademisë Bullgare të Shkencave në Sofje tashmë u ofron adhuruesve të shkencave natyrore një shëtitje virtuale 3D. Në një sipërfaqe prej 1800 metrash katrorë janë paraqitur mostra të shumëllojshmërisë..

botuar më 20-08-03 4.49.MD