Radioja Kombëtare Bullgare © 2020 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

400 motoçiklistë nga 25 vende mblidhen në Plovdiv për Paradën e Kombeve

Foto: arkiv

Përfaqësues nga 22 vende evropiane si dhe nga Turqia, Izraeli dhe Libani janë duke marrë pjesë në takimin e shtatë ndërkombëtar të garave me motor në Plovdiv, nga 4 deri më 8 shtator. Takimi synon të prezantojë Plovdivin si Kryeqytetin Evropian të Kulturës, si dhe traditat, kulturën, stilin e jetesës, kuzhinën dhe natyrën e rajonit. Vizitat në Kalanë e Asenit dhe në Manastirin e Baçkovos janë pjesë e programit kulturor, ndërsa pjesa argëtuese përfshin një festival të kuzhinës dhe birrës e një koncert rok. Më 6 shtator në ditën e Bashkimit të Bullgarisë do të mbahet një paradë moto me dritë, pas së cilës pjesëmarrësit do të bashkohen në festimet. Më 7 shtator në rrugët e Plovdivit do të zhvillohet një paradë motorike ndërkombëtare, e cila do të përfundojë me një koncert të titulluar “Folklori bullgar përmes syve të botës”.

Më shumë nga rubrika

Drejtori i ri i përgjithshëm i Radios Kombëtare Bullgare me ide avangarde për Radio Bullgarinë

Mbase shumë pak veta e dinë se afrimi im i parë me radio gazetarinë profesionale është në Redaksinë e Gjuhës Angleze të Radio Bullgarisë. Këtë e tha drejtori i përgjithshëm i porsazgjedhur i Radios Kombëtare Bullgare Andon Balltakov gjatë prezantimit..

botuar më 20-01-23 4.25.MD

Duke menduar për Bullgarinë në Argjentinën e largët

Në Argjentinë jetojnë dhe punojnë dhjetëra mijë bullgarë. Numri i tyre i saktë nuk dihet, por supozimet janë për midis 50 000 dhe 150 000 veta. Një pjesë e madhe prej tyre ndodhen në shtetin amerikano-jugor prej kohe dhe bile vështirë e kuptojnë gjuhën..

botuar më 20-01-23 12.42.MD

Me rëndësi më të madhe është që t’i ndihmosh njerëzit” – është e mendimit ndërmjetësja shëndetësore Remziye Hasanova

“Roli i ndërmjetësit shëndetësor është që të jetë lidhja mes njerëzve nga shtresat e ulëta të minoriteteve dhe shërbimeve sociale. Për shkak të specifikës së vet profesioni nuk është tërheqës, por po të fillosh ta praktikosh, ai shndërrohet në diçka më..

botuar më 20-01-22 4.09.MD