Radioja Kombëtare Bullgare © 2020 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Bullgaria zbaton standardin e BE-së për ndërtimin e rrjeteve 5G

Foto: arkiv

Qeveria ka urdhëruar lirimin e shtrirjes së radiofrekuencës 700 MHz dhe shiritit të frekuencës 24.25-27.5 GHz për ndërtimin e rrjeteve 5G. Kjo do të sigurojë mundësi për shkëmbimin e të dhënave me shpejtësi të lartë me mbulim të plotë territorial të vendit.

Ndryshimet e paraqitura janë në përputhje me strategjinë kombëtare për përmbushjen e detyrimeve të Bullgarisë ndaj BE-së për zhvillimin e teknologjive dixhitale.  Gjatë vitit 2017, Parlamenti Evropian implementoi përdorimin e një shiriti të vetëm të radiofrekuencës 470-790 MHz për të ndërtuar rrjete 5G brenda Komunitetit Evropian. ​

Më shumë nga rubrika

Covid-19 në Bullgari: Dita 151

Biznesi pezullon projektet investuese Biznesi pezullon projektet investuese, tha para BNR-së Kryetari i Dhomës Ekonomike Tregtare Cvetan Simeonov. Tashmë ka tkurrje të prodhimeve, do të fillojnë shkurtime. Masa 60:40 nuk ndikoi në mënyrën më..

botuar më 20-08-05 7.40.MD

Tension shoqëroi ditën e 28 të protestave

Në orën 19.00 fillon protesta antiqeveritare e mbrëmjes. Në Konferencën Kombëtare të partisë GERB, kryeministri Bojko Borisov tha se është gati të japë dorëheqje por është kundër zgjedhjeve të parakohshme. Protestuesit janë kategorik se do të mbrojnë..

botuar më 20-08-05 7.13.MD
Rumen Radev

Presidenti diskutoi me ekspertë domosdoshmërinë e ndryshimeve në Kushtetutë

Kreu i shtetit Rumen Radev diskutoi domosdoshmërinë e ndryshimeve në Kushtetutë me këshillin juridik pranë presidentit. Sipas Radevit mungesa e garancive për sistem të pavarur gjyqësor krijon rrezik për zhvillimin e Bullgarisë si një shtet demokratik...

botuar më 20-08-05 6.54.MD