Bullgaria pohoi përkrahjen e saj për të ardhmen evropiane të Shqipërisë dhe Maqedonisë së Veriut

Mimi Kodheli (majtas) dhe Ekaterina Zaharieva
Foto: https://www.mfa.bg/

Zv. Kryeministrja dhe ministrja e punëve të jashtme Ekaterina Zaharieva pohoi përkrahjen e Bullgarisë për të ardhmen evropiane të Shqipërisë dhe Maqedonisë së Veriut gjatë kohës së takimit të saj në Sofje me deputetë nga Kuvendi i Shqipërisë.

“Ne jemi ndër përkrahësit më të zjarrtë të idesë që Shqipëria dhe Maqedonia e Veriut të nisin negociata me Bashkimin Evropian gjatë tetorit. Ndarja e të dyja vendeve do të ishte një gabim historik”, deklaroi Ekaterina Zaharieva para mysafires Mimi Kodheli, e cila është kryetarja e Komisionit për Politikën e Jashtme në Parlamentin shqiptar.

Në kuadrin e takimit të tyre ministrja jonë e jashtme ka shprehur pritje për zbatim të plotë të Ligjit mbi pakicat kombëtare të miratuar në vitin 2017, i cili i jep mundësi minoritetit bullgar në Shqipëri që të mësojë gjuhën e tij amtare. 


Më shumë nga rubrika

Mbi 100 tonë mish pule me salmonelë nga Polonia ka në tregun bullgar

Mbi 100 tonë mish pule i kontaminuar me salmonelë nga Polonia kanë ardhur në tregun tonë, pohojnë nga Agjencia e Ushqimeve. Një pjesë prej këtij mishi është konfiskuar dhe nuk ka të dhëna për konsumatorë të prekur nga sëmundja. Doktoresha..

botuar më 19-12-05 3.36.MD
Ministri Ananiev (i treti nga e djathta në të majtë) është për vizitë në Maqedoni

Ministri bullgar i shëndetësisë është për vizitë në Maqedoni

Ministri i shëndetësisë i bullgarisë Kirill Ananiev merr pjesë në hapjen e qendrës së intervencionit të hershëm dhe të terapisë së fëmijëve autistë në Ohër. Qendra u ndërtua me mjete të siguruara nga Bullgaria. Para pesë vitesh prapë me mjete nga Bullgaria..

botuar më 19-12-05 1.38.MD

Bullgaria është vendi më i mirë në Ballkan për punë për të huajt

Bullgaria është vendi më i mirë në Ballkan për jetë dhe punë për të huajt. Sipas këtij treguesi ajo radhitet në vendin e 11-të në botë. Të dhënat janë nga anketimi „InterNations  Expats“ i bërë ndër 20 mijë të huaj që punojnë në 60 shtete. Analistët bëjnë..

botuar më 19-12-05 1.06.MD