Radioja Kombëtare Bullgare © 2021 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Kryeprokurori kërkon mekanizëm për kontroll në rastet kur pasaportat bullgare jepen kundrejt investimit

Foto: BGNES

Kryeprokurori Sotir Cacarov kërkon hartimin e mekanizmit për kontroll të personave, të cilët marrin shtetasi bullgare për shkak të investimit të bërë në vendin tonë. Sipas tij procedura aktuale u jep mundësi shtetasve të huaj ta përdorin atë vetëm me qëllim marrjen e pasaportës në një vend që është pjesë e Bashkimit Evropian.

Para komisionit të përkohshëm parlamentare të krijuar në lidhje me rastin me shitjet e shtetësisë bullgare nga nëpunësit e Agjencisë Shtetërore për Bullgarët Jashtë Shtetit, Cacarov deklaroi se hetimet e zhvilluara nga Prokuroria dhe nga Agjencia Shtetërore për Sigurinë Kombëtare kanë treguar shumë shkelje dhe mungesën e mekanizmit për kontroll – kështu mjedisi është shumë i përshtatshëm për funksionimin e skemave për shitjen e shtetësisë bullgare.

Sipas Kryeprokurorit problemi mund të zgjidhet në se shtetësia jepet jo vetëm për investim fillestar, por edhe për zhvillimin e këtij investimi pas marrjes së shtetësisë. Varianti tjetër është që të mos ofrohet mundësi e tillë. Prokurori i përgjithshëm propozon që të hartohen rregulla të rrepta për dokumentet, me të cilat përfaqësuesit e minoriteteve bullgare në vendet fqinje provojnë prejardhjen e tyre bullgare.


Më shumë nga rubrika

Dita e poezisë hungareze në Sofje - nderim ndaj Laslo Nagi, përkthyes i poezisë popullore bullgare

Dita e poezisë hungareze shënohet në Hungari  që nga viti 1964, në datën e ditëlindjes së poetit Atilla Jozhef (1905-1937). Çdo vit  më 11 prill hungarezët nderojnë poezinë hungareze me lexime letrare dhe prezantime të librave. Gjatë këtij viti..

botuar më 21-04-11 9.25.PD

Në qytetin Plovdiv ndërtojnë një lagje të gjelbër pa automobila

Hapësira e madhe e braktisur në qendër të kompleksit të banimit “Trakia” në qytetin Plovdiv do të kthehet në një lagje të brezit të ri, pa automobila. Deri në fund të muajit prill planifikohet gërmimi i parë. Kureshtarja është se në territorin mbi..

botuar më 21-04-11 8.25.PD
Rumen Radev dhe Vlladica Dimitrov

Rumen Radev: Bullgarët në Serbi janë një urë shpirtërore midis dy vendeve

Çështjet aktuale në lidhje me pakicën kombëtare bullgare në Caribrod, Republika e Serbisë, diskutoi në Sofje Presidenti Rumen Radev me kryebashkiakun Vlladica Dimitrov dhe kryetarin e Këshillit Bashkiak Zoran Xhurov. “Do të doja që bullgarët..

botuar më 21-04-09 7.08.MD