Radioja Kombëtare Bullgare © 2020 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Dëgjimi i Kryeprokurorit në Kuvend për kazusin e BNR-së

Sotir Cacarov (majtas) në Komisionin e përkohshëm për kazusin e BNR-së
Foto: BGNES

Komisioni i përkohshëm parlamentar, i cili sqaron rrethanat dhe faktet e lidhura me ndërprerjen e transmetimit të programit qendror të Radios Kombëtare Bullgare “Horizont” më 13 shtator për 5 orë, dëgjoi prokurorin e përgjithshëm Sotir Cacarov.

Kryeprokurori informoi se për këtë rast ka dy versione kryesore – e para është e shfit të drejtorisë “Teknika” të BNR-së Pllamen Kostov, e dyta – ajo e drejtorit të përgjithshëm të medias – Svetosllav Kostov.

Për këtë arsye do të zhvillohet pyetje në praninë e tyre dhe të dy të intervistuarit do të shpjegojnë mospërputhjet në versionet e tyre.

Radioja Kombëtare Bullgare e ka statutin e objektit strategjik, i cili në raste krizash duhet të informojë shoqërinë dhe është detyruar të transmetojë programin e saj pa ndërprerje. 


Më shumë nga rubrika

Stadiumi

Korrigjime të ngutshme ligjore për shkak të kualifikimeve për Euro 2020

Parlamenti shqyrton ndryshime të ngutshme në ligjin për rendin publik gjatë zhvillimit të aktiviteteve sportive. Korrigjimi është për dhënien e aktit për përshtatshmëri të stadiumeve bullgare sipas kritereve ndërkombëtare të UEFA-s. Korrigjimet janë të..

botuar më 20-02-26 7.09.MD

Bullgarët me depozita bankare pësojnë humbje të konsiderueshme

Mbi 1 mlrd euro në vit janë humbjet e bullgarëve me depozita bankare për shkak të inflacionit. Bullgari investon vetëm 2.4 për qind prej kursimeve të veta në kapital të vet, ose në kompani. Në Evropën Lindore këto investime janë 20 për qind e..

botuar më 20-02-26 6.33.MD

Në Sofje u zhvillua një forum biznesi i Bullgarisë dhe Qipros

Qiproja është një partner i rëndësishëm ekonomik dhe tregtar i vendit tonë, deklaroi Presidenti Rumen Radev gjatë hapjes së Forumit të Biznesit mes Bullgarisë dhe Qipros në Sofje. Ishulli zë vendin e 34 në importin dhe eksportin bullgar. Nikozia mbetet..

botuar më 20-02-26 4.35.MD