Radioja Kombëtare Bullgare © 2020 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Bullgaria në ekspozitën më të madhe të ushqimeve në botë - ANUGA 2019

Foto: EPA/BGNES

Bullgaria mori pjesë në ekspozitën më të madhe të ushqimeve në botë, e cila zhvillohet një herë në dy vjet në Këlln të Gjermanisë. Para Radios Kombëtare Bullgare Antoaneta Bozhinova, drejtoresha ekzekutive e Bashkimit të Përpunuesve të Frutave dhe Perimeve, e cila ka marrë pjesë në ekspozitë tha se kjo është “një vitrinë botërore e ushqimeve”. Tetë kanë qenë firmat bullgare pjesëmarrëse në të dhe një pjesë prej produkteve të tyre kanë qenë në segmentin më të lartë të tregut evropian – produktet biologjike. Interes të madh kanë provokuar produktet tona të thara, të cilat janë një tendencë aktuale në treg. 160 000 vizituesit e ekspozitës patën mundësi të njihen me produktet tona autentike si ljutenica (salcë me domate dhe speca) dhe kosi.


Më shumë nga rubrika

Shteti ndryshon rregullat për lojërat e fatit në Bullgari

U publikua për shqyrtim një projektligj për krijimin e Agjencisë Kombëtare për Lojërat e Fatit, e cila do ta zëvendësojë Komisionin Shtetëror për Lojërat e Fatit. Ndryshimi është në sinkron me praktikat evropiane, thuhet në motivet e parashtruara nga..

botuar më 20-01-23 12.36.MD

Fëmijët dhe të rinjtë bullgarë jashtë shtetit shkruan “letrat e tyre drejtuar Bullgarisë”

Për herë të gjashtë fondacioni “Shans për fëmijët dhe natyrën e Bullgarisë” organizon një konkurs letrar për një tregim ose ese me temë: “Edhe fëmijët pushtojnë botët. Trego se mundesh!”. Për herë të parë në konkursin me temën “Letra ime drejtuar..

botuar më 20-01-23 12.25.MD

Bullgaria konstaton ulje minimale të ndjenjës së korrupsionit

Organizata joqeveritare “Transparancy International” publikoi indeksin e vet për ndjenjën e korrupsionit për vitin 2019 në 180 shtete. Në shkallën nga 0 deri në 100 ndjenja më e lartë e korrupsionit është indeksi 0. Për Bullgarinë nuk ka lëvizje të..

botuar më 20-01-23 10.59.PD