Radioja Kombëtare Bullgare © 2021 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Një komitet nismëtar do të kërkojë anulimin e zgjedhjeve në Sofje

Foto: BGNES

Komiteti nismëtar, i cili propozoi kandidaturën e Maja Manollovës për kryetare të bashkisë së Sofjes, bëri të ditur se do të kërkojë anulimin e zgjedhjeve në kryeqytet. Kryetari i komitetit Nikolla Vapcarov komentoi para Radios Kombëtare Bullgare, se motivacioni për këtë është lidhur me bindja se votimi është manipuluar. Dëshmi për manipulim janë procesverbalet e shumta të korrigjuara, mbi 25 sinjalet për blerje votash dhe fakti se në ditën e raundit të dytë të zgjedhjeve agjencitë sociologjike akoma në mëngjese shkelën ligjin, duke shpallur statistika inkurajuese, jorealiste dhe hutueshëm.


Më shumë nga rubrika

Covid-19 në Bullgari: Dita e 356

Në qoftë se vaksinimi vazhdon ka shpresë për kontrollimin e koronavirusit Bullgaria do të marrë mbi 400 000 doza të Moderna dhe 1 milion të Pfizer nga maji deri në qershor. 160 000 doza të AstraZeneca priten brenda disa ditësh, bëri të ditur..

botuar më 21-02-26 6.28.MD

Lehtësuan emërimin e punonjësve nga vende të treta

Parlamenti ndryshoi Ligjin për të Huajt dhe lehtësoi migracionin e punonjësve. Shfuqizohet studimi i detyrueshëm i tregut të punës nga punëdhënësi, kur punëson shtetas të vendeve të treta dhe sigurimi i punës së pari për bullgarët...

botuar më 21-02-26 5.04.MD

Në qoftë se vaksinimi vazhdon ka shpresë për kontrollimin e koronavirusit

Bullgaria do të marrë mbi 400 000 doza të Moderna dhe 1 milion të Pfizer nga maji deri në qershor. 160 000 doza të AstraZeneca priten brenda disa ditësh, bëri të ditur në Varna Ministri i Shëndetësisë prof. Kostadin Angelov, njoftoi BTA. Ai..

botuar më 21-02-26 4.17.MD