Eмисия новини
от часа

Gjysma e sofjanasve banojnë afër parqeve

53% e banorëve të Sofjes banojnë afër vendeve të përshtatshme për shëtitje, tregon një studim ndërkombëtar ndër 1000 qytete në botë i Institutit për Transport dhe Zhvillim (ITDP) në Nju Jork, njofton “Dnevnik”. Studimi i ITDP i rendit qytetet..

18.10.20 11:40 |

Sofja me ngjyrimet e shumta të natës përmes syve të të rinjve

Rrezet e fundit të diellit ndriçojnë statujën e Shën Sofies në zemër të kryeqytetit, kurse shkëlqimi i maskës së saj të artë verbëron pak shikimin e kalimtarëve të përshpejtuar. Duke mos pritur akoma ardhjen e natës, dritat e lokaleve tërheqin..

14.10.20 15:17 |

Maratona e Sofjes përfundoi me rekorde

Maratonistët Jozef Sbaj dhe Raduan Nuini fituan në edicionin e 37-të të Maratonës së Sofjes. Të dy ata e kaluan trasenë për 2 orë, 13 minuta dhe 3 sekonda. Fotofinishi tregoi se fitues është Jozef Sbaj. Te femrat fituese u bë ukrainase..

11.10.20 14:02 |
Teodora Zareva

80% e kryeqytetasve duan të marrin pjesë aktive në marrjen e vendimeve për qytetin

Pavarësisht nga përmirësimet e shumta në mjedisin qytetar të cilat janë bërë gjatë viteve të fundit, jeta në kryeqytetin bullgar po vazhdon t’i drejtojë qytetarët përpara problemeve të shumta, të cilat kërkojnë ndërhyrjen e institucioneve të ndryshme...

29.09.20 12:36 |

Një shëtitje në të kaluarën e kryeqytetit tregon nëse e njohim qytetin tonë

Që nga kohërat antike Sofja ka qenë një qendër e kulturave,е popujve dhe е etnosevetë ndryshme, kurse shkaku më i rëndësishëm për këtë është pozicioni i saj strategjik-në udhëkryq midis Evropës Perëndimore dhe Lindjes së Afërt. Transformimi global i..

17.09.20 15:36 |
Kryeministri Bojko Borisov

Kryeministri Bojko Borisov: Përpiqemi të kemi një kryeqytet të bukur evropian

“Jam i gëzuar se kryeqyteti ynë po vazhdon të zhvillohet dhe të bëhet gjithnjë e më i bukur”, shkroi në faqen e vet në Facebook Kryeministri Bojko Borisov me rastin e Ditës së Sofjes – 17 shtator. Ai nënvizoi se gjatë disa viteve të fundit qyteti..

17.09.20 11:23 |

17 shtatori - festë e virtyteve shpirtërore dhe е kryeqytetit tonë Sofja

Më 17 shtator Kisha Ortodokse Bullgare nderon kujtimin e tre motrave Besa, Shpresa dhe Dashuria dhe të nënës së tyre Sofia, të cilat vdesin për shkak të besimit të tyre në fenë e krishtere gjatë vitit 126 gjatë kohës së perandorit romak Adrian...

17.09.20 11:05 |

Vihet në shfrytëzim linja e tretë e metrosë së Sofjes

Që nga 26 gushti vihet në shfrytëzim linja e tretë e metrosë së Sofjes , e cila do të lidhë lagjet “Haxhi Dimitër” dhe “Krasno Sello”. Vlera e projektit është 498 mln euro financim kombëtar dhe evropian. Për të garantuar sigurinë e udhëtarëve në..

26.08.20 10:28 |

Sofja është qyteti më i mirë për startup në Ballkan

Sofja është në vendin e 25-të si startup ekosistema në Evropë. Në klasifikimin vjetor Startup Ecosystem Report të StartupBlink kryeqyteti bullgar është në vendin e 86-të ndër 1000 qytetet më të zhvilluara në botë. Para Sofjes radhiten Frankfurt në Majn,..

28.05.20 15:54 |

Në Sofje korsitë e biçikletave do të lidhen në një rrjet

Kryetarja e bashkisë së kryeqytetit Jordanka Fandëkova paraqiti një projekt për përmirësimin e lëvizjes në rrugët kryesore të qendrës së Sofjes. Sipas tij dy korsi të reja të biçikletave do të lidhin 6 korsitë ekzistuese në një rrjet. Ideja për..

22.05.20 15:20 |
Всички новини: днес | вчера