Për në Antarktidë u nis ekspedita e 28-të bullgare

Baza bullgare "Shën Klimenti i Ohrid" në Antarktidë
Foto: Instituti Antarktik Bullgar

Grupi i parë i ekspeditës së 28-të bullgare në krye me profesorin Hristo Pimpirev u nis për në Antarktidë. Grupi i parë përbëhet nga 11 veta – logjistikë, të cilët do të shkrijnë bazën. Do të ndërtohet dhe një laborator i ri. Presidenti Rumen Radev i dorëzoi ekspeditës një flamur të ri kombëtar i cili do të valëvitet mbi bazë. Antarktida përveç shkencës është edhe politikë e jashtme, tha profesori Pimpirev dhe ftoi politikanët bullgarë të vizitojnë bazën, e cila ka regjim special juridik ndërkombëtar.

Më shumë nga rubrika

Bullgarët nuk janë të kënaqur nga demokracia në Bullgari, por janë të kënaqur nga ajo në BE

55 për qind nga bullgarët nuk janë të kënaqur nga demokracia në Bullgari. Në të njëjtën kohë 59 për qind nga bashkatdhetarët tanë shprehin kënaqësi nga anëtarësimi i vendit në BE. Këtë e tregojnë të dhënat e anketimit të Parlamentit Evropian “Barometër..

botuar më 19-12-10 6.48.MD

Bullgaria mendon strategji për shtimin e investimeve në turizëm

Gjatë vitit 2020 Ministria e Turizmit planifikon një sërë forumesh të përbashkëta për inkurajimin e investimeve në turizëm dhe takime me përfaqësues të biznesit nga shtete të ndryshme. Kjo u njoftua pas takimit të ministres së turizmit Nikolina Angellkova..

botuar më 19-12-10 6.31.MD

Nxënës nga Kina mësojnë gjuhën bullgare në Universitetin e qytetit Veliko Tërnovo

Marrëveshje për mësim intensiv 10-mujor të nxënësve të klasës së 12-të nga Kina nënshkroi Universiteti i qytetit Veliko Tërnovo “Shenjtor Kirill dhe Metodij”. Të rinjtë mësojnë në shkolla të asocijuara pranë Universitetit të Dytë të Pekinit për gjuhë të..

botuar më 19-12-10 5.23.MD