Bullgarët e rinj nuk besojnë se mund t’i ndalojnë ndryshimet klimatike

Foto: EPA/BGNES

¼ e bullgarëve të rinj në moshë midis 15 dhe 29 vjeç janë gati të emigrojnë në një vend më të ftohtë për shkak të ngrohjes globale. Tek 30-vjeçarët kjo përqindje është vetëm 10.  1/5-a prej të rinjve gjithashtu janë gati të zhvendosen në pjesën më të ngrohtë të Bullgarisë apo të emigrojnë në një shtet më të ngrohtë, përsëri për shkak të ndryshimeve klimatike.

Ndryshe nga moshatarët e tyre në Evropë, të rinjtë në Bullgari nuk i kushtojnë vëmendje të madhe këtij problemi dhe e renditin në vend të tetë ndër problemet e veta, pas atyre si të ardhurat e ulëta, sistemi i keq i shëndetësisë apo papunësia. 68% prej të rinjve nuk besojnë se sjellja e tyre personale mund të ndikojë diçka. Analiza është bërë nga Banka Evropiane e Investimeve në territorin e të gjithë Evropës ndër 30 mijë veta.


Më shumë nga rubrika

Një konsorcium aziatiko-evropian investon 200 mln dollarë në ndërtimin e një uzine për automjete elektrike

Një konsorcium aziatiko-evropian ka në plan të ndërtojë një uzinë për automjete elektrike në Bullgari. Memorandumi për planet për ndërtimin e uzinës në Bullgari u nënshkrua në prani të Zëvendëskryeministres dhe Ministres së Politikës Ekonomike dhe..

botuar më 19-12-12 6.44.MD
Kristalina Georgieva

Bullgarja Kristalina Georgieva është ndër 15 gratë me ndikim më të madh në botë

Drejtoresha e Fondit Monetar Ndërkombëtar /FMN/ – bullgarja Kristalina Georgieva, është në vendin e 15 në klasifikimin e sivjetshëm të revistës “Forbes” për 100 gratë me ndikim më të madh në botë. Në një klasifikim tjetër të “Forbes” për gratë me ndikim..

botuar më 19-12-12 6.13.MD

Bullgaria do të ngulë këmbë për rishqyrtimin e marrëveshjes për paketën “Mobiliteti”

Kryetari i Komisionit Parlamentar të Transportit Halil Letifov e quajti të papranueshme për Bullgarinë marrëveshjen paraprake mes institucioneve evropiane për paketën “Mobiliteti” të propozuar nga presidenti francez Emmanuel Macron. Bullgaria dhe..

botuar më 19-12-12 5.17.MD