3% do të jetë rritja e gazeve të efektit serrë nga trafiku i transportit për shkak të paketës “Mobiliteti”

Rosen Zheljazkov
Foto: BGNES

Kthimi i maunave pa ngarkesë, të cilin shoferët do të jenë detyruar ta bëjnë çdo 4 javë për të kaluar pushimin e tyre të detyrueshëm në vendin e regjistrimit të kompanisë së transportit do t’i rritë emetimet e gazeve me efekt serrë 3% për sektorin evropian të transportit ndërkombëtar. Këtë e tha Ministri bullgar i transportit Rosen Zheljazlkov në Bruksel në mbledhjen e Këshillit të Bashkimit Evropian.

Transporti është një sektor me rëndësi primare për ekonominë bullgare. Numri i automjeteve të rënda të regjistruara në vend është 25 800 dhe mosha mesatare e tyre është 3 vjet. Të gjitha këto kamionë dhe makina do të duhet të kalojnë tërë territorin e Evropës - 2000 kilometra, pa ngarkesë vetëm për shkak të dëshirës për imponimin e rregullave, të cilat janë diskriminuese për vendet që ndodhen në periferinë e Evropës, tha para homologëve të tij Zheljazkovi.

Më shumë nga rubrika

Një konsorcium aziatiko-evropian investon 200 mln dollarë në ndërtimin e një uzine për automjete elektrike

Një konsorcium aziatiko-evropian ka në plan të ndërtojë një uzinë për automjete elektrike në Bullgari. Memorandumi për planet për ndërtimin e uzinës në Bullgari u nënshkrua në prani të Zëvendëskryeministres dhe Ministres së Politikës Ekonomike dhe..

botuar më 19-12-12 6.44.MD
Kristalina Georgieva

Bullgarja Kristalina Georgieva është ndër 15 gratë me ndikim më të madh në botë

Drejtoresha e Fondit Monetar Ndërkombëtar /FMN/ – bullgarja Kristalina Georgieva, është në vendin e 15 në klasifikimin e sivjetshëm të revistës “Forbes” për 100 gratë me ndikim më të madh në botë. Në një klasifikim tjetër të “Forbes” për gratë me ndikim..

botuar më 19-12-12 6.13.MD

Bullgaria do të ngulë këmbë për rishqyrtimin e marrëveshjes për paketën “Mobiliteti”

Kryetari i Komisionit Parlamentar të Transportit Halil Letifov e quajti të papranueshme për Bullgarinë marrëveshjen paraprake mes institucioneve evropiane për paketën “Mobiliteti” të propozuar nga presidenti francez Emmanuel Macron. Bullgaria dhe..

botuar më 19-12-12 5.17.MD