Radioja Kombëtare Bullgare © 2021 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Bojko Borisov i ftoi “Reporterët pa kufij” që të propozojnë masa për garantimin e lirisë mediatike

Foto: BTA

Kryeministri Bojko Borisov ka ftuar përfaqësues të organizatës “Reporterët pa kufij” për të marrin pjesë me propozime për ndryshime në legjislacionin bullgar, të cilat do të garantojnë pavarësinë mediatike dhe të drejtën e shoqërisë bullgare të marrë informacione të drejta dhe të sakta. Kjo u bë e qartë pas takimit, të kryeministrit me sekretarin e përgjithshëm të organizatës Christophe Deloire dhe udhëheqësin e seksionit “BE dhe Ballkani” Pauline Ades-Mevel. Borisovi e ka vërë theksin mbi rolin e rëndësishëm të mediave në shoqërinë bashkëkohore si korrigjues i vazhdueshëm i pushtetit.


Më shumë nga rubrika

Prof. Nikollaj Vitanov

Vala e tretë e epidemisë po largohet

Vala e tretë e pandemisë është nën kontroll dhe po largohet. Numri bazë riprodhues i infeksionit ka një vlerë rekord të ulët - 0,595. Prirja për të tkurrur infeksionin është shumë e fortë. Numri i rasteve aktive pritet të bjerë nën 35 000 me një..

botuar më 21-05-13 2.03.MD
Iliaja Jotova

Siguria e BE-s dhe NATO-s janë paralele

Nuk mund të ketë vetëm siguri evropiane dhe vetëm të NATO-s. Duhet të ketë bashkëpunim të mirë dhe efektiv në interes të qytetarëve tanë, tha Nënpresidentja Iliana Jotova përpara konferencës virtuale ”Avancojmë të ardhmen: Përgatitja për NATO..

botuar më 21-05-13 1.22.MD
Janaki Stoillov

Ministri i Drejtësisë kërkon monitorim të Prokurorisë dhe Gjykatës Speciale

Këshilli i Lartë Gjyqësor nuk votoi për Deklaratën e propozuar kundër mbylljes së planifikuar të Prokurorisë dhe Gjykatës Speciale. Ministri i përkohshëm i Drejtësisë, Janaki Stoillov, është edhe kryetar i Këshillit, por pa të drejtë vote. Ai..

botuar më 21-05-13 12.54.MD