Radioja Kombëtare Bullgare © 2020 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Filluan punimet e rrugës Bilisht – Vernik financuar nga Bullgaria

Foto: MPJ-ja e Bullgarisë

Ambasadori bullgar në Shqipëri Momçill Rajçevski dhe kryetari i Bashkisë së Devollit të Shqipërisë Eduard Duro bënë gërmimin e parë simbolik të rikonstruktimit të rrugës midis qytetit të Bilishtit dhe fshatit të Vernikut. Projekti është me vlerë 1 125 000 leva /rreth 562 000 euro/ dhe është më i madhi që realizohet me mjete të siguruara nga Bullgaria në kuadrin e Ndihmës zyrtare për zhvillim. Ai ka qëllim mbështetjen e zhvillimit të këtij rajoni të Shqipërisë dhe përmirësimin e kushteve të jetesës së popullatës vendore. Në ceremoni, e cila u mbajt më 12 dhjetor 2019, ishin të pranishëm gjithashtu Kryetarja e Këshillit të Rrjetit të Korçës Ana Verushi, deputetë të rajonit, administratori i fshatit Vernik Pandri Andriko, përfaqësues të pakicës bullgare, media dhe qytetarë. Prifti i kishës vendase lexoi një lutje me rastin e fillimit të aktiviteteve të ndërtimit dhe e bekoi kantierin.

Më shumë nga rubrika

Ministrja Temenuzhka Petkova

Bullgaria do të mbrojë interesat e saj energjetike në BE

Bullgaria respekton strikt politikat dhe prioritetet e BE-së në energjetikë, por duhet të gjejë bilancin mes tyre dhe interesave të saj kombëtare, sepse centralet termike janë kapacitete jashtëzakonisht të rëndësishme. Këtë e deklaroi Ministrja e..

botuar më 20-01-24 7.05.MD
Godina e MPJ-së në Sofje

Dy diplomatë rusë do të largohen nga Sofja në kuadrin e 48 orëve

Më 24 janar Ambasadori rus në Sofje Anatoli Makarov u thirr në MPJ. Ai mori një notë, sipas së cilës në kuadrin e 48 orëve dy diplomatë rus të akuzuar për spiunazh duhet të largohen nga Bullgaria. Makarovi ka deklaruar se afati do të respektohet. Rusia..

botuar më 20-01-24 6.18.MD

Bullgarët e rinj nuk janë orientuar ndaj profesioneve të reja

Shumica e të rinjve bullgarë, të cilët janë duke mbaruar arsimin e tyre të mesëm, nuk duan të punojnë në sferën e prodhimit. Ata preferojnë të realizohen në fushën e shërbimeve. Profesionet e preferuara nga ata janë ato të automekanikut, floktarit,..

botuar më 20-01-24 6.01.MD