Radioja Kombëtare Bullgare © 2021 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Presidenti fillon konsultime për ndryshime kushtetuese

Rumen Radev
Foto: BTA

Presidenti Rumen Radev fillon konsultime mbi nevojën e ndryshimeve në Kushtetutë. Takimi i parë në lidhje me këtë çështje është me përfaqësues të bashkësisë akademike, pastaj do ta diskutojë dhe me njerëz nga sektori joqeveritar dhe me organizatat profesionale të gjyqtarëve.

Presidenti e shpalli fillimin e debateve për domosdoshmërinë e ndryshimeve në Kushtetutë para tri javëve, pasi nënshkroi dekretin për emërimin e Iven Geshevit për Kryeprokuror dhe shpjegoi se llogaridhënia e Kryeprokurorit në Bullgari përfundon me zgjedhjen e tij.


Më shumë nga rubrika

Covid-19 në Bullgari: Dita e 405

Sot hapën dyer qendrat e mëdha tregtare dhe kazinotë Që nga 16 prilli lejohen vizitat në sallat e lojërave të fatit dhe kazinotë, por me përdorim të maksimum 50% prej kapacitetit të tyre. Hiqen edhe kufizimet për punë të objekteve që..

botuar më 21-04-16 5.47.MD
Presidenti Radev

Ditën e hënë Presidenti Rumen Radev do të zhvillojë konsultime për kabinetin e ri

Në përputhje me Kushtetutën, ditën e hënë, më 19 prill, Presidenti Rumen Radev do të zhvillojë konsultime me përfaqësues të grupeve parlamentare në Legjislaturën e 45 të Kuvendit Popullor, para se t’ia dorëzojë mandatin për formimin e qeverisë..

botuar më 21-04-16 5.00.MD
Prof. Kostadin Angellov

Partitë kritikuan shpërbërjen e shtabit kombëtar për luftimin e Covid-19

Deputetë nga “Bullgaria Demokratike”, “Ngrihu! Kriminelët jashtë!”, “Ka një popull të tillë” dhe “Lëvizja për të Drejtat dhe Liritë” /DPS/ kritikuan shpërbërjen e Shtabit Operativ Kombëtar për luftimin e Covid-19 nga qeveria në dorëheqje. Sipas..

botuar më 21-04-16 1.56.MD