Radioja Kombëtare Bullgare © 2020 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Shoferë instruktorë bllokuan qendrën e Sofjes

Foto: BTA

Një protestë kombëtare e shoferëve instruktorë bllokoi qendrën e kryeqytetit. Protestuesit miratuan deklaratë, në të cilën ngulin këmbë për heqjen e urdhëresës së re në të cilën parashikohet rritja e orëve të drejtimit nga 31 në 42 dhe vendosja e kontrollit GPS në makinat mësimore. Përfaqësues të instruktorëve shoferë u takuan dhe biseduam me ministrat që përgjigjen për ndryshimet – ministrin e arsimit Krasimir Vëllçev dhe të transportit Rosen Zheljazkov.

Të dy palët u kontraktuan që  urdhëresa e re të hiqet dhe të krijohet një grup i ri i punës, në krye të të cilit të qëndrojë kryetarja e Agjencisë Shtetërore të Sigurimit Rrugor Malina Krumova.

Më shumë nga rubrika

Pavarësisht nga vështirësitë gjatë 2019-ës turizmi është në rritje

Të ardhurat nga turizmi ndërkombëtar në Bullgari nga janari deri në nëntor 2019 janë 3,6 mlrd. euro, informoi Banka Popullore Bullgare. Pavarësisht nga vështirësitë kjo është një rritje minimale prej 0,02% në krahasim me të njëjtën periudhë të..

botuar më 20-01-17 6.57.MD

Bullgaria dhe Kina do të prodhojnë autobusë elektrikë

Bullgaria dhe Kina do të bashkëpunojnë për themelimin e një baze të prodhimit të autobusëve elektrikë dhe për qendër kërkimore zhvillimore në Bullgari. Prandaj drejtori ekzekutiv i Agjencisë Bullgare të Investimeve Stamen Janev dhe..

botuar më 20-01-17 6.33.MD

Westinghouse do të modernizojë centralin atomik “Kozloduy”

Kompania amerikane Westinghouse Electric Company nënshkroi marrëveshje për modernizimin e centralit atomik elektrik “Kozloduy”. Westinghouse bëri të ditur se pas punës së saj mbi sistemet e informacionit dhe të kontrollit të blloqeve..

botuar më 20-01-17 5.45.MD