Radioja Kombëtare Bullgare © 2020 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Sot Radioja Kombëtare Bullgare mbush 85 vjet

БНР

Gjatë vitit 2020 Radioja Kombëtare Bullgare feston përvjetorin e vet të 85. Institucioni ynë është një nga dy mediat publike shtetërore në Bullgari, bashkë me Televizionin Kombëtar Bullgar, por ai është krijuar afro 25 vjet më vonë. 25 janari 1935 është data, kur me dekret të Mbretit Boris III transmetimi në Bullgari bëhet pronë shtetërore. Kjo datë është e pranuar si themelore për radion shtetërore, kurse prej 19 vjetëve data u afirmua dhe si një festë zyrtare e Radios Kombëtare Bullgare. Me këtë rast jepen çmimet “Sirak Skitnik”, si një dallim i personaliteteve të shquara me një kontribut të madh në zhvillimin dhe ngritjen e autoritetit të medies publike. Çmimi mban emrin e drejtorit të parë të Radio Sofjes - Sirak Skitnik (1935-43) i cili ka gërshetuar talentet e piktorit, poetit, teatralit, kritikut dhe figurës publike.

Më shumë nga rubrika

Godina e Universitetitit të Sofjes

Universiteti i Sofjes “Shën Klementi i Ohrit” ua mori titullin “doctor honoris causa” katër vetave

Këshilli akademik i Universitetit të Sofjes “Shën Klementi i Ohrit" shpalli se ka marrë vendim t’ua marrë titullin e nderit “ doctor honoris causa ” Hans Frank, Bernhard Rust, Evdald Robert Valentin von Massow dhe Eduard Kohlrausch...

botuar më 20-02-27 3.02.MD

Më 1 mars starton toll sistemi në Bullgari – çfarë duhet të dimë?

Mbeten disa ditë deri në startin e sistemit toll në Bullgari. Çfarë duhet të dinë shoferët bullgarë e të huaj dhe cili është toll produkti më i përshtatshëm për ata që kalojnë transit? E pyetëm ekspertin Georgi Ballabanov: “ Harta e itinerarit është..

botuar më 20-02-27 2.29.MD

Kolovajza për fëmijët e “ndryshëm” të Bullgarisë – peshore të së mirës dhe të buzëqeshjeve fëmijërore

Çdo gjë filloi para rreth 1 viti në një kënd lojërash për fëmijët, ku lindi  ideja për një ekspozitë fotografike, kurse pas kësaj erdhi dhe ideja tjetër – për të ashtuquajturën kolovajzë-peshore, të përshtatura për fëmijët në karroca të invalidëve...

botuar më 20-02-27 1.09.MD