Radioja Kombëtare Bullgare © 2020 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Mbi 40 000 klientë të Agjencisë Kombëtare të të Ardhurave mund të kenë probleme softuerike

Foto: BGNES

Aksesi i mbi 40 000 qytetarëve tek shërbimet elektronike të Agjencisë Kombëtare të të Ardhurave mund të ndërpritet vetëm pas disa ditësh. Kjo do të ndodhë për shkak të masave për siguri të ndërmarra nga Agjencia në fjalë gjatë transferimit të të dhënave mes serverëve të saj dhe klientëve. Që në janar Agjencia Kombëtare e të Ardhurave paralajmëroi se të gjithë klientët do të duhet të rinovojnë sistemet tyre operative, sepse versionet e vjetra tashmë nuk do të mund të mirëmbahen nga bowserët. Kjo u përket kryesisht klientëve, të cilët përdorin sistemin e operacionit Windows XP dhe versionet e vjetra të browserëve. Rinovimi duhet të ndodhë deri në 17 shkurt. Ka të ngjarë që në një moment të ndërpritet qasja edhe e njerëzve me versione më të vjetra të Windows 7. Rreth 1 mln janë klientët e shërbimeve elektronike të Agjencisë Kombëtare të të Ardhurave.

Më shumë nga rubrika

Regjistrimi paraprak i popullsisë në Bullgari do të jetë elektronik

Komisioni Qendror i Regjistrimit të Popullsisë vendosi se për shkak të situatës epidemiologjike në vend regjistrimi paraprak i popullsisë dhe i fondit të banesave në Bullgari të zhvillohet në mënyrë elektronike. Regjistrimi paraprak zhvillohet nga ora 00.00..

botuar më 20-04-10 1.09.MD

Tregtia e Bullgarisë me BE-në në fillim të vitit 2020 shënon rritje

Instituti Kombëtar Statistikor njofton, se në shkurt të këtij viti tregtia e Bullgarisë me BE-në shënon rritje në import me 4.4 për qind ndërsa në eksport me 4.9 për qind në krahasim me të njëjtin muaj të vitit të kaluar. Partnerët kryesorë të vendit në..

botuar më 20-04-10 12.13.MD

43 për qind prej bullgarëve mendojnë se të ardhurat e tyre do të ulen për shkak të Covid-19

Një anketim i Agjencisë Sociologjike “Trend” tregon se 43 për qind prej bullgarëve mendojnë se të ardhurat e tyre do të ulen për shkak të Covid-19. 1/3 prej të anketuarve kanë frikë se mund të humbasin punën e tyre. Sociologët evidentojnë  shqetësim në..

botuar më 20-04-10 12.01.MD