Radioja Kombëtare Bullgare © 2020 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

“Bullgaria në skenën botërore” është theksi i sivjetshëm i “Ambasadorit për një ditë”

Ambasadorja Donika Hoxha përsëri është ndër mentoret e iniciativës

Sivjet Ambasada e Republikës së Shqipërisë në Sofje përsëri është pjesë e nismës “Ambasador për një ditë”. Iniciativa filloi para tri vjetëve dhe organizohet nga përfaqësia diplomatike e Britanisë së Madhe tek ne. Konkursi për ese për nxënëset në moshë 14-18 vjeç u jep mundësi vajzave të bëhen ambasadore për një ditë dhe tema e tij kësaj radhe është “Bullgaria në skenën botërore”.

Në krye të Ambasadës së Republikës së Shqipërisë për një ditë ishte një nga 16 vajzat-fituese, 14-vjeçarja Dunja Kelçova nga Velingradi. Ajo është mbështetësja e përfaqësimit të grave në çdo fushë dhe sidomos në diplomaci.

Informacioni im për Shqipërinë ishte pak. Unë dija se Shqipëria dhe Bullgaria janë të ngjashme. Tani, pas ditës së sotme tashmë di se kjo është e vërtetë, por di edhe më shumë. Ambasadorja Donika Hoxha më tregoj gjëra interesante për këtë vend dhe jam e bindur se dua ta vizitoj” – tha para mikrofonit të Radio Bullgarisë Dunja Kelçova. “Vizituam zyrën e UNICEF-it në Bullgari, ku diskutimet ishin më shumë mbi programet e edukimit në mbështetje të fëmijëve, sidomos të fëmijëve të braktisur dhe të fëmijëve me nevoja të veçanta. Më interesant për mua ishte diskutimi në Institutin Diplomatik për marrëdhëniet Bullgari-Shqipëri”.

Kjo ishte aktiviteti i radës i nismës “Ambasador për një ditë”. Para disa ditësh vajzat fituese vizituan Vjenë dhe selinë e OSCE-së, duke u njohur me ambasadorët e shteteve përkatëse në këtë organizatë dhe me punën e saj. Мë shumë mund të mësoni nga vetë Ambasadorja e Shqipërisë në Sofje, znj. Donika Hoxha.

Edhe organizatoret e  “Ambasadorit për një ditë” edhe nxënëset presin takimin më 5 mars të të gjitha 16 fitueseve, kur do të mbyllet edicioni i sivjetshëm i iniciativës.

Foto: Ambasada e Republikës së Shqipërisë, Bulgarian Diplomatic Institute


Më shumë nga rubrika

Bullgaria e dëshiron më shumë sesa Gjermania fillimin e negociatave “BE – Maqedonia e Veriut”

I vetmi shtet i cili e dëshiron më shumë sesa Gjermania fillimin e negociatave të Maqedonisë së Veriut me BE-në është Bullgaria. Mirëpo, për mua ishte një befasim i madh se rezoluta e Parlamentit Evropian për Bullgarinë zbuloi pakicë maqedonase në..

botuar më 20-11-29 3.53.MD
Bojko Borisov

Kryeministri Bojko Borisov numëroi shkaqet për të cilat janë sulmet kundër tij

Oligarkia më sulmon sepse Bullgaria hyri në dhomën e pritjes për euron dhe ata nuk mund ta përdorin sistemin bankar si më parë, thotë Kryeministri Bojko Borisov para gazetës gjermane “Frankfurter Allgemeine Zeitung”. Si shkak për sulmet kundër tij..

botuar më 20-11-29 12.10.MD

Presidenti Rumen Radev: Maqedonia e Veriut në BE - pa gjuhë urrejtjeje

Presidenti Rumen Radev tha se Bullgaria duhet të bjerë dakord për fillimin e negociatave për anëtarësimin e Maqedonisë Veriore në Bashkimin Evropian, pasi njihen faktet objektive historike dhe "kur procesi i zhdukjes së gjuhës së urrejtjes dhe..

botuar më 20-11-27 5.29.MD