Radioja Kombëtare Bullgare © 2021 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

U hap një ekspozitë bullgare në Bruksel

Foto: mariya.gabriel.eu

Në selinë e Komisionit Evropian ministri i kulturës Boill Banov hapi ekspozitën “Gjurma bullgare në shkencë”. Iniciatore e projektit është komisionaria e inovacioneve, studimeve shkencore, kulturës dhe arsimit Marija Gabriell. Në ekspozitë prezantohen 11 zbulues dhe shpikës bullgarë dhe kontributin e tyre në zhvillimin e Evropës. Në Bruksel ministër Banov u takua me drejtorin ekzekutiv të Qendrës së Arteve Figurative BOZAR  Paul Dujardin. Të dy ata diskutuan mundësitë për paraqitjen e artit bashkëkohor bullgar. Bisedimet do të vazhdojnë në takime suplementare për saktësimin e parametrave dhe formave të partneritetit.

Më shumë nga rubrika

Nënpresidenti: Së bashku - bullgarët në Bullgari dhe jashtë, do të arrijmë ndryshimin

Ilijana Jotova dekoroi fituesit e konkurseve për fëmijë dhe adoleshentë të Agjencisë Shtetërore për Bullgarët Jashtë Shtetit. “Deklarata se ata që jetojnë jashtë nuk janë të interesuar për Bullgarinë nuk është e vërtetë. Kontaktet me..

botuar më 21-07-29 7.31.MD
Krum Zarkov

ITN dhe socialistët janë unanim mbi reformën në drejtësi

“Ka një popull të tillë” (ITN) dhe “BSP për Bullgarinë” kanë një përkim të plotë të programeve të tyre në fushën e reformës gjyqësore. Kjo u konstatua në një takim midis dy formacioneve, pjesë e një serie bisedimesh në parlament që kërkojnë..

botuar më 21-07-29 6.43.MD
Kirill Petkov

Deljan Peevski nuk ka marrë hua nga Banka Bullgare e Zhvillimit si person fizik

Banka Bullgare e Zhvillimit po analizon lidhjet ekonomike në kreditë e dhëna prej saj për shkak të sanksionit të Deljan Peevski nën aktin global “Magnitski”. Kjo u njoftua nga Ministri i Ekonomisë Kirill Petkov gjatë një seance në Parlament. Kur u..

botuar më 21-07-29 6.23.MD