Radioja Kombëtare Bullgare © 2020 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Rosatom fitoi tenderin për modernizimin e Centralit Atomik Elektrik “Kozlloduj”.

Foto: arkiv

Korporata “Rosatom” njoftoi, se fitoi tenderin për modernizimin e blloqeve të 5-të dhe të 6-të të Centralit Atomik Elektrik “Kozlloduj”. Sipas kontratës modernizimi i aparaturës së kontrollimit të rrymës së neutroneve merret përsipër nga Rosatom Sërvis. Aparatura ka rëndësi të madhe për sigurinë dhe është lidhur me sistemin e kontrollimit dhe mbrojtjes ujore të reaktorëve. Në modernizim do të marrin pjesë edhe konstruktori i reaktorëve – Zyra e Bashkuar e Konstruktorëve Hidropres dhe udhëheqësi kryesor – Instituti Shkencor Kurçatovski. Prodhues i pajisjeve kryesore është kompania ruse “SNIIP – Sistematom”. Ajo disponon përvojën e domosdoshme për realizimin e projektit. Rosatom Sërvis para vitesh realizoi edhe zgjatjen e afatit të shfrytëzimit të reaktorëve të Centralit Atomik Elektrik “Kozlloduj”.

Më shumë nga rubrika

Njerëzit e konfirmuar me COVID-19 në Bullgari tashmë janë 313, 4 janë të vdekurit

Numri i përbashkët i njerëzve të infektuar me koronavirus aktualisht është 313 . Këtë e njoftoi shefi i Shtabit operativ për kundërvënien e COVID-19 prof. Vencisllav Mutafçijski. Ratste e reja për 24 orët e fundit është 37. Njerëzit e prekur nga..

rinovuar më 20-03-28 12.05.MD

Parkimi në Sofje do të jetë falas deri më 12 prill

Nga Bashkia e Kryeqytetit shtyjnë afatin për parkim pa pagesë deri më 12 prill. Vendet e parkimit në zonën “blu” dhe atë “të gjelbër” do të përdoren falas. Kjo është një masë për inkurajimin e përdorimit të automjeteve private në vend të..

botuar më 20-03-28 11.54.PD

Do të shënojmë online Orën e Tokës

Në situatën e gjendjes së jashtëzakonshme për shkak të koronavirusit sonte (28 mars) nisma ekologjike “Ora e Tokës” do të zhvillohet në internet. Nga organizata joqeveritare WWF Bullgaria u bëjnë thirrje bullgarëve, të cilët dëshirojnë të marrin..

botuar më 20-03-28 11.34.PD