Radioja Kombëtare Bullgare © 2020 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Më 31 mars hiqet karantina në Bansko

Foto: BTA

Nga ora 19.00 e datës 31 mars hiqet karantina 14 ditore në qytetin Bansko dhe ndalesa e hyrjes dhe daljes nga qyteti. Mbeten në fuqi masat kundërepidemike për tërë vendin. Vendpushimi dimëror u vendos në karantinë të plotë më 18 mars dhe ishte qyteti i parë i mbyllur për shkak të COVID-19. Njerëzit mund të dilnin vetëm që të shkonin në dyqan. Turistët e huaj u evakuuan. Mund të dilej vetëm në raste të jashtëzakonshme. Në qytet mund të hynin vetëm vetura që siguronin ushqime dhe ilaçe.

Më shumë nga rubrika

Gjobat për shkeljet rrugore do të verifikohen edhe online

Gjobat për shkeljet rrugore dhe të gjitha shkeljet e bëra mund të verifikohen edhe online. Këtë e njoftuan nga Agjencia shtetërore “Administrim Elektronik”. Qasja e sistemit kryhet me nënshkrim të kualifikuar elektronik ose kod personal të identifikimit..

botuar më 20-06-05 6.36.MD
Emill Karanikollov

Këshilli Konsultativ i Ekspertëve do të ndihmojë ekonominë bullgare

Ministri i ekonomisë Emill Karanikollov hapi mbledhjen e parë të Këshillit Konsultativ të Ekspertëve pranë ministrisë. Qëllimi kryesor i këshillit është të analizojë gjendjen dhe perspektivat para ekonomisë bullgare dhe të bëjë analiza dhe parashikime...

botuar më 20-06-05 6.24.MD

Ofrojnë zëvendësim të disa shkronjëve në llogari të të tjerëve në tastierën bullgare

Filolog paraqitën në Institutin Bullgar të Standardizimit kërkesë për ndryshime në tastierën sipas Standardit Shtetëror Bullgar. Ata motivohen me domosdoshmërinë e përditësimit të normave nga viti 1978. Ndër ndryshimet e kërkuara është heqja e germave të..

botuar më 20-06-05 6.07.MD