Radioja Kombëtare Bullgare © 2020 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Më se 400 akte në Bullgari për shkeljen e ndalesës për frekuentimin e parqeve dhe të karantinës

Foto: BGNES

Deri tashti në Bullgari me akte u konstatuan 400 shkelje të ndalesës për frekuentimin e parqeve, kopshteve dhe grumbullimit të më se dy vetave në një vend. Po aq janë edhe rastet për shkeljen e karantinës. Këtë e njoftoi ministri i punëve të brendshme Mlladen Marinov. Ai theksoi, se në se do të refuzojnë të respektojnë karantinën personat mund të kontrollohen nëpërmjet operatorëve celular. Gjoba e parashikuar për shkelje të tilla është 2556 euro, ose 5000 leva. Kjo shumë do të rishqyrtohet.
Përsa i përket transportit urban nuk ka sesi të jetë në fuqi masa për grumbullimin e më se dy vetave në një vend shoqëror, saktësoi ministri.

Më shumë nga rubrika

Konsorciumi Francezo-Gjerman “Sof Kënekt” merr aeroportin e Sofjes në koncesion

Konsorciumi Francezo-Gjerman “Sof Kënekt” merr aeroportin e Sofjes në koncesion për 35 vjet. Kjo u bë e mundshme pasi Gjykata Supreme Administrative mbështeti vendimin e Komisionit për Mbrojtjen e Konkurrencës me të cilin miratohen zgjedhja e Ministrisë..

botuar më 20-06-05 7.22.MD

Gjobat për shkeljet rrugore do të verifikohen edhe online

Gjobat për shkeljet rrugore dhe të gjitha shkeljet e bëra mund të verifikohen edhe online. Këtë e njoftuan nga Agjencia shtetërore “Administrim Elektronik”. Qasja e sistemit kryhet me nënshkrim të kualifikuar elektronik ose kod personal të identifikimit..

botuar më 20-06-05 6.36.MD
Emill Karanikollov

Këshilli Konsultativ i Ekspertëve do të ndihmojë ekonominë bullgare

Ministri i ekonomisë Emill Karanikollov hapi mbledhjen e parë të Këshillit Konsultativ të Ekspertëve pranë ministrisë. Qëllimi kryesor i këshillit është të analizojë gjendjen dhe perspektivat para ekonomisë bullgare dhe të bëjë analiza dhe parashikime...

botuar më 20-06-05 6.24.MD