Radioja Kombëtare Bullgare © 2021 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Një e treta e punëdhënësve planifikojnë shkurtime të personelit

| rinovuar më 20-04-02 4.12.MD
Foto: arkiv

Qeveria u ofron bizneseve ndihmë me pagimin e rrogave të personelit në raport 60/40, ku shteti do të paguajë pjesën më të madhe të rrogave. Por kjo masë nuk do të përdoret nga shumë punëdhënës. Sondazhi online i zhvilluar në periudhën 31 mars – 1 prill 2020 nga Dhoma Ekonomike Bullgare tregon se këtë mundësi do ta shfyrtëzojnë vetëm 8 % prej punëdhënësve. 44% prej tyre kanë më pak se 10 nëpunës.

33% prej punëdhënësve të përfshirë në analizë planifikojnë shkurtim të pjesshëm të personelit për shkak të krizës ekonomike, 21% do të detyrojnë nëpunësit e tyre të përdorin pushimin vjetor, 10% përkohësisht do të pakësojnë pagat e punëtorëve.

Sipas të dhënave të shpallura nga Ministrja e Punës dhe Politikës Sociale Denica Saçeva që nga fillimi i pandemisë çdo ditë rreth 2500 veta në Bullgari mbeten pa punë.

Më shumë nga rubrika

Dita e poezisë hungareze në Sofje - nderim ndaj Laslo Nagi, përkthyes i poezisë popullore bullgare

Dita e poezisë hungareze shënohet në Hungari  që nga viti 1964, në datën e ditëlindjes së poetit Atilla Jozhef (1905-1937). Çdo vit  më 11 prill hungarezët nderojnë poezinë hungareze me lexime letrare dhe prezantime të librave. Gjatë këtij viti..

botuar më 21-04-11 9.25.PD

Në qytetin Plovdiv ndërtojnë një lagje të gjelbër pa automobila

Hapësira e madhe e braktisur në qendër të kompleksit të banimit “Trakia” në qytetin Plovdiv do të kthehet në një lagje të brezit të ri, pa automobila. Deri në fund të muajit prill planifikohet gërmimi i parë. Kureshtarja është se në territorin mbi..

botuar më 21-04-11 8.25.PD
Rumen Radev dhe Vlladica Dimitrov

Rumen Radev: Bullgarët në Serbi janë një urë shpirtërore midis dy vendeve

Çështjet aktuale në lidhje me pakicën kombëtare bullgare në Caribrod, Republika e Serbisë, diskutoi në Sofje Presidenti Rumen Radev me kryebashkiakun Vlladica Dimitrov dhe kryetarin e Këshillit Bashkiak Zoran Xhurov. “Do të doja që bullgarët..

botuar më 21-04-09 7.08.MD