Radioja Kombëtare Bullgare © 2021 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Të paktën 50% prej produkteve në zinxhirët e shitësve me pakicë të jenë bullgare

| rinovuar më 20-04-07 6.15.MD
Foto: arkiv

Zinxhirët e shitësve me pakicë do të jenë të detyruar të shesin ushqime bullgare, të cilat do të duhet të zënë të paktën gjysmën e hapësirës tregtare. Bëhet fjalë për grupet kryesore të ushqimeve – bulmetra, mish dhe fruta dhe perime. 

Zinxhirët duhet të blejnë produktet drejtpërsëdrejti nga prodhuesit. Këto produkte bullgare do të mund të shiten me çmime promocionale vetëm pas kërkimit të pëlqimit të prodhuesit. Këtë e parashikon një projekt, i cili do të implementohet me Dekret të Këshillit të Ministrave dhe do të mbetet në fuqi deri në fund të këtij viti. Ideja është që në kushtet e krizës të stimulohen prodhuesit bullgarë. 

Shoqata për Tregti Moderne, e cila bashkon zinxhirët e mëdha të shitësve me pakicë në Bullgari reagoi kundër këtij dekreti që po përgatitet. Sipas saj ideja shkel parimet kryesore të ekonomisë tregtare. 


Më shumë nga rubrika

Covid-19 në Bullgari: Dita e 410

Do të vazhdojë përdorimi i vaksinës “AstraZeneca” Nuk mendohet për tërheqjen e vaksinës Astra Zeneca. Këtë e deklaroi para BNT drejtori i Agjencisë Ekzekutive për Barnat Bogdan Kirillov. Ai rekomandoi që njerëzit e vaksinuar me Astra Zeneca..

botuar më 21-04-21 7.44.MD

Diskutohen ndryshime në Kodin Zgjedhor me një fokus në bullgarët jashtë vendit

Ndryshimet në Kodin Zgjedhor po diskutohen nga anëtarët e komisionit të ri ligjor parlamentar. Përfaqësuesit e të gjitha grupeve parlamentare përveç BSP dhe DPS paraqitën projektligje të tyre. E përbashkëta në projektligjet e “Ngrihu!..

botuar më 21-04-21 6.54.MD
Maja Manollova

Mbledhja e parë e Komisionit të Përkohshëm Parlamentar për Auditimin e Qeverisë

Komisioni i sapokrijuar i Përkohshëm Parlamentar për Auditimin e Qeverisë për 10 vjet më parë do të punojë në 9 fusha prioritare. Kjo u bë e qartë pas mbledhjes së saj të parë të sotëm. Kryetarja e komisionit maja manollova shpalli se fillojnë me 4..

botuar më 21-04-21 6.24.MD