Radioja Kombëtare Bullgare © 2020 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Dy bullgarë me dekorata prestigjioze nga një festival kinematografik ndërkombëtar

Foto: South East European Film Festival

Poeti bullgar Zahari Ivanov, një nga themeluesit dhe kryetar i Asociacionit të Shkrimtarëve të Evropës Juglindore mori dekoratën e dhjetë “SEE personality award 2020” të festivalit ndërkombëtar të artit kinematografik “South East European film festival – SEE A PARIS FF”. Çmimi është një vlerësim i lartë për kontributin e tij për afrimin e kulturave të popujve ballkanikë.

Për kontributin e përgjithshëm në kinemanë ballkanike çmimin e karrierës e mori shkrimtari bullgar Anzhell Vagenshtajn. “SEE A PARIS FF” është festivali më i madh i artit ballkanik në Evropën Qendrore dhe Perëndimore, i cili zhvillohet çdo vit në Paris dhe Berlin. Ai tregon më të mirën e kinemasë ballkanike tashmë 10 vjet me radhë.

Mbajtës të çmimeve të festivalit janë artistë të shquar ballkanikë, ndër të cilët është aktorja jonë Cvetana Maneva. 


Më shumë nga rubrika

Me 96 000 janë rritur të papunët për shkak të Covid-19

Të papunët e porsaregjistruar tejkaluan 218 000 veta për periudhën nga 3 shkurti deri në 12 korrik. Këtë e tregojnë të dhënat më aktuale të Institutit Kombëtar të Statistikave dhe të Agjencisë së Punësimit pas zhvillimit të monitorimit të posaçëm..

botuar më 20-07-14 10.35.PD

Ambasada e SHBA-së: Protestat janë shenjë e një shoqërie të gjallë civile

E drejta e mbledhjes paqësore është një vlerë kryesore demokratike Demonstratat dhe protestat janë shenjë e një shoqërie të gjallë civile. Këtë e shënojnë një deklaratë të vet nga Ambasada e SHBA-së në Sofje me rastin e protestave civile, të cilat..

rinovuar më 20-07-14 9.56.PD

Austria ndaloi fluturimet e udhëtarëve nga Bullgaria nga 15 deri në 31 korrik

Autoritetet austriake ndaluan nga 15 deri në 31 korrik fluturimet e udhëtarëve nga Bullgaria dhe nga vende të tjera, kryesisht ballkanike, për shkak të përhapjes së Covid-19. Urdhëresa nuk u përket fluturimeve për transportim mallrash, për riatdhesim,..

botuar më 20-07-14 9.39.PD