Radioja Kombëtare Bullgare © 2021 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Universiteti i Sofjes e përmirësoi vlerësimin e vet evropian

Universiteti i Sofjes
Foto: Ani Petrova

Universiteti i Sofjes “Shën Klementi i Ohrit” e përmirëson pozitën e vet në një prej klasifikimeve më të autoritetshme botërore të shkollave të larta QS World University. Universiteti i Sofjes është në grupin mes vendit të 600 dhe të 650. Para dy vitesh “Shën Klementi i Ohrit” ishte në grupin nga vendi i 800 deri në atë të 1000. Pozita nga viti 2000 është më e mira deri tani, pasi gjatë vitit 2019 Universiteti i Sofjes ishte në grupin nga vendi 751 deri në vendin e 800.

Treguesit, të cilët pengojnë lëvizjen e universitetit më të vjetër bullgar më përpara në klasifikim, janë mungesa e pedagogëve të huaj, të cilët janë nën 1%. Pak janë edhe studentët e huaj – vetëm 1100 nga gjithsej 19 000 studentë.

Për nga treguesit e tjerë Universiteti i Sofjes është mbi nivelin mesatar të 1000 universiteteve më të mira në botë.


Më shumë nga rubrika

Godina e BNR-së

BNR mbetet media me besim më të madh

Radio Kombëtare Bullgare /BNR/ është përsëri media në të cilën qytetarët bullgarë kanë besimin më të madh, tregon raporti për vitin 2021 i Institutit për Studimin e Gazetarisë "Reuters" pranë Universitetit të Oksfordit. Pjesa më e madhe, 72% e..

botuar më 21-06-23 11.56.PD

Docenti Petër Atanasov: “Pacienti nuk është një llogari financiare!”

Çdo mëngjes, pavarësisht nëse është ditë pune ose ditë pushimi, përpara kabinetit të docentit Petër Atanasov , në klinikën “Sëmundje të Brendshme” të Spitalit Universitar për një shërim aktiv dhe një mjekësi të shpejtë “Pirogov” radhiten..

botuar më 21-06-23 10.28.PD

Bullgarët dhe spanjollët nderojnë Julio Palencia

Sot Ambasada e Spanjës në Bullgari prezanton një botim jashtëzakonisht interesant, të titulluar “Nëpër gjurmët e një diplomati spanjoll në Sofje: Julio Palencia. Itinerari dhe pasqyra e marrëdhënieve diplomatike midis Spanjës dhe Bullgarisë”...

botuar më 21-06-22 2.55.MD