Radioja Kombëtare Bullgare © 2020 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Libra kundrejt mbetjeve plastike do të jepen në tri qytete bullgare

Foto: Facebook / “Libra për mbetje”

Edicioni i radës i fushatës “Libra për mbetje” do të zhvillohet në qytetet Burgas, Varna dhe Veliko Tërnovo në ditët 27-28 qershor. Secili që dëshiron të përfshihet në të duhet të sjellë plastmasë të pastër dhe të përshtatshme për riciklim. Për këtë plastmasë ai do të marrë ndonjë libër, të cilën do ta zgjedhë vetë. Ora e fillimit të nismës në tri qytetet është 10, kurse librat e përgatitura sivjet nga organizatorët janë kryesisht me vepra në bazë të të cilave janë bërë filma. Ndër titujt janë “Doktor Dolittle”, “Thirrja e së egrës”, “Princi i vogël” dhe shumë të tjerë. Organizatorët e ngjarjes besojnë se ajo do të zhvillohet në kushtet e respektimit të të gjitha masave kundër epidemisë. Që nga edicioni i parë i fushatës në vitin 2013 deri tani janë ricikluar mbi 60 tonë plastmasë dhe janë shpërndarë dhjetëra mijë libra.

Më shumë nga rubrika

Bullgarët jashtë shtetit mund të aplikojnë në universitetet bullgare online

Ministria e Arsimit siguroi një platformë për aplikimin online në universitetet shtetërore bullgare. Ajo është e dobishme për bullgarët nga jashtë dhe për shtetasit e Maqedonisë së Veriut, të cilët kanë dëshirë ta vazhdojnë arsimin e tyre në..

botuar më 20-07-14 1.43.MD

Svetllozar Zhelev: Jetesa në mënyrë të ngadaltë nuk është një shpejtësi, por një shijim i çastit

Pas një fundjave me karakter maratonë, në të cilën i nevojitet të lexojë 6 libra, Svetllozar Zhelev i shkarkon emocionet e tij në facebook. “Krijoj një lëvizje për ngadalësi - për një lexim të ngadaltë, për një ngrënie të ngadaltë, për një pirje..

botuar më 20-07-13 9.27.PD
Universiteti

Specialistë të bullgarishtes nga Evropa dhe Azia mblidhen në Veliko Tërnovo

Përfaqësues të nëntë shteteve do të marrin pjesë në Seminarin veror të gjuhës, letërsisë dhe kulturës bullgare në Universitetin e Veliko Tërnovos. Takimi tradicional shkencor do të zhvillohet për herë të 43-të.  30 pjesëmarrës do të përsosin..

botuar më 20-07-12 3.09.MD