Radioja Kombëtare Bullgare © 2020 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Protestë e policëve në kryeqytet

Foto: BGNES

Dhjetëra policë u grumbulluan për të protestuar në kopshtin pranë MPB-së. Ata ngulin këmbë për ndryshime në Drejtorinë “Veprimtaria Juridike Normative” në Ministri, e cila që prej vitesh nuk e kryen në mënyrë cilësore punën e vet. Një prej problemeve është lidhur me punën e jashtëzakonshme të policëve në kuadrin e një dite jostandarde të punës, komentoi para BNR-së Valentin Popov, kryetar i federatës sindikale të nëpunësve në MPB.

Puna e jashtëzakonshme kompensohet me pushime deri në 12 ditë në kuadrin e vitit, ndërsa në Sofje 96 orë shterohen që gjatë gjysmës së parë të vitit.

Popov nënvizoi se protesta është një paralajmërim se policët do të këmbëngulin deri në fund për plotësimin e kërkesave të tyre.

Më shumë nga rubrika

Covid-19 në Bullgari: Dita e 266

Shpallën sektorët, ku punonjësit do të marrin mbështetje prej 12 eurosh në ditë Ministrja e Punës dhe Politikës Sociale Denica Saçeva bëri të ditur me një urdhër aktivitetet ekonomike, ku punëtorët mund të marrin kompensim prej 24 leva / 12 euro..

botuar më 20-11-28 5.33.MD

Kryeministri Bojko Borisov: E mirëmbajmë ekonominë megjithë pandeminë

Kryeministri Bojko Borisov shkroi në profilin e vet në Facebook se ekspertët botërorë përgënjeshtrojnë tezat e rivalëve të tij politikë për falimentimin e shtetit. “Arrijmë ta mirëmbajmë ekonominë dhe financat megjithë pandeminë” , shënoi Borisov..

botuar më 20-11-28 5.09.MD

Monumenti bullgar në Ohër u rimëkëmb

Ishte shembur monumenti në bregun e Liqenit të Ohrit të Maqedonisë së Veriut, i vendosur në kujtim të 15 turistëve bullgarë të cilët vdiqën më 5 shtator 2009 pas fundosjes së anijes “Ilinden”, transmetoi BGNES. Ishte asgjësuar “një pikë e..

rinovuar më 20-11-28 3.57.MD