Radioja Kombëtare Bullgare © 2020 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Bullgaria hyri në dhomën e pritjes të Eurozonës

| rinovuar më 20-07-10 8.38.MD
Foto: BGNES

Bullgaria dhe Kroacia janë pranuar në mekanizmin valutor ERM-II dhe në Bashkimin Bankar dhe gjatë 3 vjetëve të ardhshme do të përgatiten për implementimin e valutës së përbashkët evropiane, bëri të ditur Banka Qendrore Evropiane. 

Në këtë mënyrë Eurozona mund të zgjerohet me anëtarë të rinj për herë të parë që nga viti 2015 e këtej, kur Letonia u bë anëtarja e 19-të. 

“Ky është një akt historik, i cili do të ketë rëndësi të madhe për të ardhmen e Bullgarisë”, tha guvernatori i Bankës Popullore Bullgare Dimitër Radev në brifingun kushtuar pranimit të Bullgarisë në ERM-II. Ministri i financave Vlladisllav Goranov shtoi se ky akt është aq i rëndësishëm siç ishte aderimi i vendit tonë në NATO dhe në BE, kurse hapi tjetër logjik është përdorimi i euros në Bullgari.

Hyrja e euros në qarkullim në Bullgari është e mundshme jo më herët se 2023. Banka Qendrore Evropiane caktoi kursin e këmbimit të levit bullgar 1,95583 për 1 euro.


Më shumë nga rubrika

Ofertat për punë janë përgjysmuar

Ofertat e punës janë ulur 40% gjatë vitit të fundit, tregojnë të dhënat e platformës më të njohur në Bullgari për oferta në tregun e punës, cituar nga reporterët e BNR-së. Të dhënat janë për muajin korrik të këtij viti në krahasim me periudhën e..

botuar më 20-08-07 3.41.MD
Cvetan Simeonov

Biznesi pezullon projektet investuese

Biznesi pezullon projektet investuese, tha para BNR-së Kryetari i Dhomës Ekonomike Tregtare Cvetan Simeonov. Tashmë ka tkurrje të prodhimeve, do të fillojnë shkurtime. Masa 60:40 nuk ndikoi në mënyrën më të mirë. Del se ata që punojnë..

botuar më 20-08-05 12.54.MD
Ministri i Ekonomisë Llëçezar Borisov

Dorëzuan certifikata investimi për 55 mln euro

Ministri i Ekonomisë Llëçezar Borisov dorëzoi 4 certifikata për investime të klasës “A”, bëri të ditur Zyra e Shtypit pranë Ministrisë. “Harmony 2012” në Kërxhali investon 23 mln euro në një instalim për përpunimin e materialeve që përmbajnë..

botuar më 20-08-04 2.02.MD