Radioja Kombëtare Bullgare © 2020 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Prokurorët në Bullgari distancohen nga tronditjet politike

Daniella Masheva
Foto: BGNES

Në një letër dërguar të gjitha institucioneve Asociacioni i Prokurorëve në Bullgari shpalli se është kundër presionit për dorëheqje të Kryeprokurorit Ivan Geshev dhe dënoi ashpër provat që Prokuroria të përzihet në luftërat dhe skandalet politike. Para BNT-së Zëvendëskryeprokurorja Daniella Masheva nënvizoi se “ka provokime ndaj shoqërisë, kështu qe ajo të zërë një pozitë negative kundër prokurorisë”, gjë që “dëmton pavarësinë e pushtetit gjyqësor”.


Më shumë nga rubrika

Covid-19 në Bullgari: Dita e 155

Jemi në vend të dytë në Evropë për nga vdekshmëria nga Covid-19 Bullgaria dhe Mbretëria e Bashkuar janë në vend të dytë në Evropë për nga vdekshmëria nga koronavirusi gjatë dy javëve të fundit me 1,4/100 000 raste vdekjeje, tregojnë të dhënat e..

botuar më 20-08-09 6.14.MD

Dita e 32 e protestave nën dritaret e pushtetit

Mbrëmjen e 32 me radhë protestuesit në Bullgari do të grumbullohen në të ashtuquajturin “trekëndësh i pushtetit”, që të kërkojnë dorëheqjet e kabinetit dhe të kryeprokurorit. Më herët sot drejt PKK-së “Kallotina” në kufirin me Serbinë u nis..

botuar më 20-08-09 5.41.MD

Jemi në vend të dytë në Evropë për nga vdekshmëria nga Covid-19

Bullgaria dhe Mbretëria e Bashkuar janë në vend të dytë në Evropë për nga vdekshmëria nga koronavirusi gjatë dy javëve të fundit me 1,4/100 000 raste vdekjeje, tregojnë të dhënat e Qendrës Evropiane për Profilaksi dhe Kontroll të Sëmundjeve. Në..

botuar më 20-08-09 3.56.MD