Radioja Kombëtare Bullgare © 2020 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Hekurudhat Shtetërore Bullgare prezantojnë dizajnë të lokomotivave të tyre të reja

Foto: Hekurudhat Shtetërore Bullgare

Deri në fund të këtij muaji, adhuruesit e hekurudhës bullgare kanë mundësi të votojnë në sajtin e kompanisë për dizajnin e preferuar prej tyre të lokomotivave të rеja hekurudhore. Janë punuar 4 koncepte  me mesazhe të ndryshme, të përshtatura krejtësisht me tendencat moderne evropiane. Autor i projekteve është Konstantin Pllaninski, i cili përgatit dizajnin e lokomotivave të hekurudhave sllovene, si dhe të një transportuesi privat hekurudhor në Bullgari. Dizajni i zgjedhur do t’i ofrohet për realizim firmës prodhuese. Të gjitha shpenzimet mbi projektimin dhe punimin janë të përfshira në çmimin për furnizim të lokomotivave të reja.Më shumë nga rubrika

Vëllezërit e Shenjtë Kril dhe Metodi

Në Sofje u hap një qendër për studimin e veprës së vëllezërve Kirill dhe Metodij

Në Akademinë Bullgare të Shkencave u hap qendra “Kirillometodikon” për studimin e veprës së vëllezërve Kirill dhe Metodij. Atje studiuesit do të paraqesin informacion të specializuar për veprën e vëllezërve të shenjtë Kirill dhe Metodij për qëllime..

botuar më 20-09-29 4.37.MD
Ilijana Jotova

Nënpresidentja Jotova shpalli iniciativën “Bullgaria e zgjuar”

Nënpresidentja Ilijana Jotova shpalli iniciativën “Bullgaria e zgjuar”. Qëllimi i saj është të inkurajojë bullgarët e diasporave jashtë shtetit megjithë moshën e tyre të shprehin lidhjen e tyre me Bullgarinë, me të kaluarën dhe të ardhmen e saj...

botuar më 20-09-29 2.06.MD
Teodora Zareva

80% e kryeqytetasve duan të marrin pjesë aktive në marrjen e vendimeve për qytetin

Pavarësisht nga përmirësimet e shumta në mjedisin qytetar të cilat janë bërë gjatë viteve të fundit, jeta në kryeqytetin bullgar po vazhdon t’i drejtojë qytetarët përpara problemeve të shumta, të cilat kërkojnë ndërhyrjen e institucioneve të ndryshme...

botuar më 20-09-29 12.36.MD